Črnomaljka Jasmina Kovač svetovna podprvakinja

23.3.2017 | 13:00

Črnomaljka Jasmina Kovač svetovna podprvakinja
Črnomaljka Jasmina Kovač svetovna podprvakinja

V petek, 17. 3. 2017, je potekalo svetovno prvenstvo v ju-jitsu za kadete. Najboljši borci na svetu so se srečali v prestolnici olimpijskih iger - Atenah. Sodelovalo je več kot 700 tekmovalcev iz 40. držav.

Jasmina Kovač je prvo borbo imela z lansko vice evropsko prvakinjo iz Francije in jo je suvereno premagala. Nato se je srečala z Rusinjo, ki ji prav tako ni predstavljala prevelike ovire. V finalu pa se je srečala še z drugo Francozinjo. Po napeti borbi je v zadnjih sekundah zmanjkalo nekaj športne sreče ter kljub porazu v finalu zasedla odlično drugo mesto.

Iva Simčič je že v prvem kolu za nasprotnico dobila svojo prijateljico iz Avstrije in ob začetni tremi tudi borbo izgubila. Nato se je morala še posebaj potruditi v repasažu. Tako je najprej premagala Rusinjo, nato Švedinjo in še Italjanko. V borbi za tretje mesto pa se je srečala z Grkinjo. Ob tesnem rezultatu so domačinki na pomoč priskočili tudi sodniki. Iva se je tako morala zadovoljiti s petim mestom.

Nastja Simčič je Romunko in Avstrijko lahkotno preskočila. Za vstop v finale pa se je srečala s svojo staro znanko Švedinjo, kjer je morala priznati premoč. V borbi za tretje mesto se je borila z Italjanko, ki pa je prav tako bila v boljši dnevni formi. Nastja je tako zasedla peto mesto.

Eva Puhek je prav tako hitro opravila s svojima prvima nasprotnicama. Za vstop v finale pa se je borila z Nemko. V zadnjih sekundah je Nemka izvedla boljšo tehniko in tako je Eva ostala brez finala. V borbi za tretje mesto se je borila z Danko, ki pa je bila tokrat boljša nasprotnica od Eve.

Naše tekmovalke smo tudi že sprejeli v našem vadbenem prostoru. Predsednik društva, Franci Kovač, je na kratko predstavil njihovo pot, prav tako pa je uspeh pozdravila tudi županja Mojca Čemas Stjepanovič in podžupan Štefan Misja.

Nastop na tekmovanju so nam omogočili: Občina Črnomelj, A-Sprint, storitve, prevozi in trgovina d.o.o., X-Adena d.o.o., Stanart d.o.o., Simčič Franc s.p., Jure Mali s.p., Vrtnarstvo in cvetličarstvo Šikonja Robert s.p., Lekarna Vrščaj, Wolf Mitja s.p., Svit-plast s.p., Domjan Vladimir s.p., Dan finance d.o.o., Lagea d.o.o., Domitrovič Boštjan d.o.o., Težak Samo s.p., Strgar Sonja, RC Simon.

Hvala vsem, ki ste kakor koli pomagali pri udeležbi naših punc na svetovnem prvenstvu.

Marko Šikonja

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v
_zztrrrt (11)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

23.3.2017Oceni profesor 

Bravo Jasmina!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava