Peep Show - dobrodelna kulturna prireditev Rotary kluba Novo mesto, KC Janeza Trdine Novo mesto

3.3.2017 | 19:30

15 € Nakup vstopnice

Dobrodelna kulturna prireditev Rotary kluba Novo mesto - gledališka predstava Gledališča Toneta Čufarja PEEP SHOW.

RežijaGledališče Toneta Čufarja

ProdukcijaRotary klub Novo mesto

FotografijaKCJT

Vrsta predstavegledališka predstava

Trdinova dvorana

3. marec 19.30

Marcus Köbeli: PEEP SHOW (komedija)

Režija in oblikovanje: Vid Klemenc

368. premiera Gledališča Toneta Čufarja Jesenice ni samo komedija, to je resničnostni šov.

Živite v mestu in ste obkroženi z betonskimi silosi ter onesnaženim zrakom? Se velikokrat zalotite v razmišljanju, kakšno je pravo pristno življenje na neokrnjenem podeželju, kjer je človek še vedno povezan z naravo in okolico ter živi na čistem zraku? In bi dali vse, da bi imeli priložnost videti takšno življenje od blizu? Če ste na vsa tri vprašanja odgovorili pritrdilno, potem je čas, da si ogledate gorsko domačijo Holzer in vse to doživite.

Resničnosti šov družine Holzer© - bolj resničen od resničnosti, je svetovna uspešnica in prihaja tudi v vaše kraje. Vljudno vabljeni, da skozi okna gorske kmetije družine Holzer na lastne oči doživite kaj je to pravo pristno gorsko življenje!

Igrajo: Boštjan Smukavec, Lidija Grilc, Aleksander Pozvek, Manca Golja, Klemen Klemenc

Glasovi igralcev: Klemen Janežič, Ajda Smrekar, Maruša Majer, Vito Weis

Druga družina in turisti: Gašper Stojc, Zala Konda, Klemen Urh, Helena Pangerc, Sara Ravnik, Tomaž Pogačnik.

Dolžina: 75 minut

Rotary klub Novo mesto deluje od leta 1993, junija 1996 pa je uradno postal polnopraven član Rotary International kot prvi na Dolenjskem. Temeljni cilj kluba je spodbujati in pospeševati prepričanje, da je delovanje v dobro skupnosti temelj vsakega koristnega dela. Člani se zavzemamo za etična načela v poklicnem in zasebnem življenju ter delujemo na širjenju dobre volje in razumevanja med ljudmi po svetu.

Rotary International sicer izvaja mednarodne humanitarne projekte, v katerih sodelujejo vsi rotarijci, toda bistvo delovanja posameznih Rotary klubov je delovanje v lokalnem okolju. V okviru programa dela naš klub namenja veliko pozornosti raznovrstni humanitarno – socialni dejavnosti. Pozorni smo še posebej na tiste, ki jih država zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prezre. Včasih lahko že z majhno podporo ali pa enkratno učinkovito akcijo ljudem pripomoremo, da začnejo kritične življenjske situacije razreševati drugače in bolje. Številne dosedanje akcije so pokazale, da smo se zadev znali lotiti in tudi uspešno izpeljati. Tako smo v preteklosti pomagali pri nakupu stanovanja in z znatnimi sredstvi še posebej podprli izgradnjo novih prostorov Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Nudimo pomoč rejniškim družinam, denarno podpiramo dijake in študente, skupaj z našim pokojnim častnim članom Leonom Štukljem smo darovali opremo za športno dvorano Šolskega centra v Šmihelu, novorojenčki so dobili otroške knjige, knjižnicam osnovnih šol smo podarili komplete izobraževalnih knjig. V preteklosti smo pozornost namenili tudi vsakoletno Miklavževo srečanje trojčkov in četverčkov, ko obdarimo otroke iz teh velikih družin. Z našo pomočjo se lahko vsako leto več skupin osnovnošolcev iz socialno šibkejših okolij udeleži šole v naravi, vsako leto pa omogočimo vsaj enemu otroku in spremljajočemu tedenske počitnice za otroke s posebnimi potrebami na Handicampu na Debelem Rtiču.

Sredstva za delovanje zbiramo na različne načine, z lastnimi prispevki in donacijami podjetij, ter aktivnostmi, ki jih organiziramo. Na letošnji kulturni prireditvi zbiramo sredstva, ki jih bomo še posebej preudarno namenili za družine v hudi socialni stiski, kronično bolnim otrokom in otrokom s posebnimi potrebami.

Namen letošnje prireditve je Skupaj peljimo otroke na počitnice.