V Črnomlju prva polnilna postaja za polnjenje električnih vozil 

25.2.2017 | 14:00

V Črnomlju prva polnilna postaja za polnjenje električnih vozil 

Projekt pri črnomaljski železniški postaji se je izvajal skladno s Pogodbo o sodelovanju pri postavitvi polnilne postaje za električna vozila in ustanovitvi služnosti z Elektrom Ljubljana, po kateri je Občina Črnomelj izvedla gradbena dela in označevanje parkirnih površin namenjenih polnjenju električnih vozil, Elektro Ljubljana pa postavitev in priklop polnilne postaje in prevzem upravljanja in vzdrževanja.

Vrednost projekta in viri financiranja: Skupna vrednost projekta znaša 7.714,00 EUR, od tega je vrednost gradbenih del, ki jih je financirala Občina Črnomelj 1.500 EUR, vrednost elektro-montažnih del in polnilne postaje, ki jih je financiral Elektro Ljubljana pa znaša 6.214 EUR.

Polnilna postaja model G3 je samostoječa polnilnica z dvema polnilnima mestoma, namenjenima polnjenju električnih vozil, skladna z IEC 61851 standardom.

Polnilna postaja izpolnjuje naslednje tehnične pogoje:

- Vodoodporno, antivandalsko ohišje;

- AC polnilna postaja omogoča polnjenje dveh vozil hkrati na standardnih vtičnicah, 2 x 7-polna vtičnica (IEC 62196, Type2, Mode 3), trofazno polnjenje z močjo do 22 kW;

- Ob izpadu napajanja polnilnice, se vtikači avtomatsko odklenejo iz vtičnice;

- Elektronska oprema popolno podpira mednarodni standard polnjenja IEC 61851;

- Polnilna postaja omogoča komunikacijo s centrom vodenja upravljavca polnilne infrastrukture. Komunikacija je potrebna predvsem za izvajanje centralne avtorizacije uporabnika, obračuna storitve in daljinskega nadzora polnjenja.

Polnilna postaja model G3 sodi med srednje hitre polnilne postaje. Ta tip se večinoma uporablja za polnjenje električnih vozil na javnih polnilnih mestih. Kompaktne dimenzije polnilne postaje omogočajo postavitev postaje na rob pločnika.

Polnilna postaja je postavljena tako, da omogoča polnjenje dveh vozil hkrati, vsako na svoji vtičnici. Elektro Ljubljana bo uvodoma, do spremembe, zagotavljal za vse uporabnike brezplačno polnjenje.

Občina Črnomelj
Foto: Tomislav Urh

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (10)

26.2.2017Oceni OBČAN 

Nisem vedel, da se v Črnomlju stvari kar same izvajajo: Projekt pri črnomaljski železniški postaji se je izvajal skladno s Pogodbo o sodelovanju. Slovenščina se izogiba pasivu (vsaj tako so nas učili v OŠ). Morda je danes vse drugače. Beremo oglase: Prodaja se hiša, Hiša se gradi, ...

26.2.2017Oceni abecedarij 

ja, das muss man eingestellt werden kann..

27.2.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

Pa jo imamo tudi v Beli krajini. Počasi, počasi bo prihajalo v našo zavest, da so taki avtomobili res del svetle bodočnosti. Samo cena bo res morala biti malo nižja.

27.2.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni abecedarij 

neče strela v koprive

28.2.2017Oceni Milka 

Ha, ha, Abecedarij; Ich weiß, was du meinst. Dame ist immer hier.

28.2.2017Oceni pameten 

Županji bi predlagal, da po mestu namesti polnilce za mobitele. Tega se bi Črnomaljci bolj razveselili, saj mobitele še premoremo, elektro avtomobil pa so za nas le sanje.

28.2.2017Oceni abecedarij 

ti si Milko moja, moja...ti si Milko moja, moja...a i ja sam tvoj..

1.3.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni vikarita 

no,no,kako so moderni črnomaljci,ko bi še gospodarno,industrijsko bili razviti,to bi bilo nekaj vredno,a afnat se z takimi,to občinarji znajo da,službe,tovarne,delavce zaposlit,to pa ne in ne,fuj taka občina,fujjj,SEMIČ RULES!!

1.3.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni godineidu 

koliko avtomobilov,pa je v črnomaljski občini ki so na eletriko???hahahahahaa....je vsaj eden??je,je,sam je na probni,ker cesta,asfalt ga bo uničil,od črnomlja do metlike se avto razkoplje od samejame,hahahahaa

1.3.2017Oceni abecedarij 

jaz sem že večkrat tankal...povem vam, v redu je...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava