Četrtkarji na Mirno goro - že devet let

25.2.2017 | 16:00

Četrtkarji na Mirno goro - že devet let

V sredini februarja je minilo devet let od začetka četrtkovih nočnih pohodov na Mirno goro. Zakaj nočni pohodi? Ker so bili sprva prav vsi pohodniki zaposleni in so šele zvečer, po opravljeni službi in domačih obveznostih našli prosti čas za rekreacijo. Namesto telovadnice so izbrali kar naravo in se z avtomobili pripeljali do Rodin nad Črnomljem, nato pa so se po planinski stezi povzpeli do doma na Mirni gori, kje so ob topli peči in napitku poklepetali in pozabili na vsakdanje skrbi.

Nekaterim četrtkarjem predstavlja izziv preizkusiti svoje telesne zmogljivosti in v čim krajšem času priti na cilj, drugi pa prisegajo na zmeren tempo in lagodnejši pristop, zato se prav vsak pohodnik prilagodi svojim sposobnostim. V devetih letih se je izmenjalo veliko različnih pohodnikov, zamenjali so se štirje oskrbniki, praznovali smo veliko osebnih jubilejev, »zapili« mnogo vnučkov, a bistvo je ostalo enako: čim več četrtkovih večerov preživeti na Mirni gori. V zadnjih letih se je vsak četrtek v povprečju udeležilo pohoda preko dvajset planincev. Tudi letos smo za nagrado najvztrajnejšim pohodnikom na šaljiv način podelili bronaste, srebrne in zlate medalje.

Tekst: Minka Dichlberger
Foto: Gregor Lakner, Ida Kuzma

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

26.2.2017Oceni ive 

Ste pa trdoživi, ni kaj!

27.2.2017Oceni vika lozar 

So še nekje tudi "Sredarji" in oboji dokazujejo, da je vztrajnost res lepa čednost, vse za dobro telesno počutje! Pa še zastonj terapija!

27.2.2017Oceni abecedarij 

običajno se vrnemo domov v torek ali sredo....

27.2.2017Oceni abecedarij 

Al pa počakamo, da pride četrtek....

28.2.2017Oceni občudovalec 

Vse čestitke za vaš jubilej. Lepo vas je videti. Vidim, da vzgajate tudi že podmladek.

28.2.2017Oceni abecedarij 

priznam, tokrat sem zadnjič zamudil na pohod...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava