EMA: Komu se obeta zmaga?

24.2.2017 | 13:45

Naš konec v finalu tokrat zastopata  ena solistka in ena skupina. Nuška Drašček je Radečanka. Del otroštva je  preživela v Krškem, kjer je obiskovala prvi razred OŠ Jurija Dalmatina,  nato pa se je s starši znova preselila v Radeče. (Foto: M24/Marko  Vavpotič)

Naš konec v finalu tokrat zastopata ena solistka in ena skupina. Nuška Drašček je Radečanka. Del otroštva je preživela v Krškem, kjer je obiskovala prvi razred OŠ Jurija Dalmatina, nato pa se je s starši znova preselila v Radeče. (Foto: M24/Marko Vavpotič)

Zasedba Sell Out pa prihaja iz Kočevja.

Zasedba Sell Out pa prihaja iz Kočevja.

Danes bomo dobili letošnjega izvajalca, ki nas bo predstavljal na izboru za pesem Evrovizije.

Na finalnem odru se bo za nastop v ukrajinskem Kijevu potegovalo 8 glasbenih točk. Kot prvi se bodo predstavili Sell Out, njim pa bodo sledili Nuška Drašček, Tim Kores, Nika Zorjan, KiNG FOO , Omar Naber, BQL, tekmovalni večer pa bo zaključila Raiven. Kot glasbeni gostje bodo danes nastopili izvajalci, ki so svet Evrovizije že preizkusili. Slovenska lanskoletna predstavnica, ManuElla, hrvaški predstavnik leta 1994, Toni Cetinski in lanskoletna evrovizijska zmagovalka,Ukrajinka Jamala.

Komu kaže najbolje?

Do preteklega vikenda so bili javnosti znani le kratki 30 sekundi izseki pesmi, zdaj pa lahko pesmi v celoti poslušamo že cel teden. Kar zagotovo pokaže nekoliko širšo sliko. Največji odziv je na youtubu recimo dosegel bratski duet BQL, ki ima v trenutku pisanja s pesmijo Heart of gold že 342 117 ogledov, številka pa še kar vztrajno raste. Nika Zorjan je s pesmijo Fse pri 151 411 ogledih, z 85 928 glasovi oziroma 86.363 glasovi pa ji tesno skupaj sledila Omar Naber in Reiven, ki se na tretjem mestu skoraj iz ure v uro izmenjujeta. Ravno ti štirje izvajalci se največkrat pojavijo tudi med favoriti tujih oboževalcev Evrovizije.

V drugi polovici favoritov pa si sledijo Tim Kores (70 136 ogledov), Nuška Drašček (50 850 ogledov), King Foo (33 097 ogledov) in Sell out (24 339 ogledov). Seveda pa ogledi na youtubu niso glavni pokazatelj priljubljenosti pesmi med žirijo in gledalci, ki bodo danes dejansko glasovali. 

O zmagovalcu izbora EMA 2017 bo v finalu odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 : 50. Izvajalci pa so včeraj že nastopili za žirijo na generalki pred finalom, danes pa bodo nastopili še za gledalce in poslušalce.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava