Kontradikshn & Karmakoma, LokalPatriot Novo mesto

28.1.2017 | 21:00

KONTRADIKSHN (ELEKTRONIK, BREAKBEAT, DRUM&BASS )

"Skupina, označena kot slovenska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum'n'bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami."

V 2016 so izdali debitantski studijski album "Reframing", za katerega je kmalu sledila 8-dnevna turneja po Hrvaški, Srbiji, Bosni, Črni gori in Makedoniji.

"Udarna mešanica perverzne ''in-your-face'' punkovske arogance in plesoče mešanice bobnov in elektronike niso več užitek in estetika vdajanja užitkom, temveč želja in njena katarzična komponenta. Ob ustvarjanju zvočne freske prehajajo iz popolnega miru v skoraj nevzdržen kaos, iz zavednega v nezavedno in iz rigidne budnosti v sanje."

Prvenec ''Imagination & Mechanical Metamorphoses'' izdan pri založbi ZARŠ (2014). Po letošnjih koncertih v Avstriji, Slovaškem in na domačih odrih, odločno pripravljajo naslednjo ploščo.