Medijci iz ekonomije naredili pravi šov

27.1.2017 | 10:50

Zmagovalke

Zmagovalke

Snemalci

Snemalci

Mešalna miza

Mešalna miza

»Pitch ali kako prepričati investitorja v treh minutah« je bil naslov medijskega dogodka, ki so ga pripravili študenti in predavatelji Ekonomske šole Novo mesto, Višje strokovne šole. Dokazali so, da znajo tudi ekonomske teme predstaviti na privlačen način, ki je pretekli petek pritegnil pozornost nemalo obiskovalcev Qlandije.

»Pitch je res kratka predstavitev svoje podjetniške ideje potencialnemu investitorju, ki naj bi pri njem vzbudila interes, ta pa naj bi pripeljal do konkretnih rezultatov,« sta uvodoma pojasnila povezovalca dogodka Suzana Petković, študentka ekonomije, in Matevž Derenda, študent medijske produkcije.

V finalni izbor projekta, ki so ga na Višji strokovni šoli skupaj z Razvojnim centrom Novo mesto, peljali že vse od začetka študijskega leta, se je uvrstilo šest podjetniških idej študentov. Komisija v sestavi: Barbara Fortuna iz podjetja Naturi naravna kozmetika, Davor Padovan, predsednik društva Startup Novo mesto in Matic Vidic, prav tako iz Startup-a Novo mesto, je na koncu šova, ki ga je popestrila tudi skupina The Plut Family, razglasila zmagovalce. Prvo mesto je zasedla aplikacija Bebo, Sare Krištof, Leje Zoran in Ive Jovanovič, drugo mesto Roletarstvo M&T, Maje Žarn in Tjaše Gregorčič, ter tretje mesto pa All in one Phone Stan, Jerneja Rajerja, Mateja Mihaliča in Denisa Budimirja.

Spodbudne in pohvalne misli sta bodočim podjetnikom namenila tudi Franci Bratkovič, direktor Razvojnega centra Novo, in Boštjan Grobler, podžupan Mestne občine Novo mesto. Študenti medijske produkcije so pod mentorstvom predavateljev Maje Weiss in Uroša Raztresna dogodek v celoti posneli in tudi v živo predvajali na spletni strani Višje šole. Še vedno si ga lahko ogledate na: http://event.esnm-visja.si/4-medijski-event/. Iris Fink, ravnateljica Višje strokovne šole, ni skrivala zadovoljstva ob ugotovitvi, kako uspešni so lahko mediji in ekonomija, ko se projektov lotijo z roko v roki.

Iva Jovanić in Jerca Božič Kranjec
Foto: študenti medijske produkcije na EŠNM, Višji strokovni šoli

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava