Slovensko-dalmatinski večer, KC Janeza Trdine Novo mesto

27.1.2017 | 19:30

15 € (predprodaja) / 17 € (na dan koncerta) Nakup vstopnice

Slovensko-dalmatinski večer s citrarko Tanjo Zajc Zupan, klapo Mali grad in ostalimi gosti.

Vrsta predstaveKoncert

Trdinova dvorana

27.januar 19.30

Nakup

Nastopajoči izvedejo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se bodo zlili z dalmatinskim melosom, vrhunec koncerta pa bo preplet vseh nastopajočih in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek, ko Janez zaprosi Meto za roko.

Koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe. Vljudno vabljeni!

Izvajalci bodo zaigrali in zapeli slovenske ljudske in narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene. Na primer: venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … In dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Da te mogu pismom zvati, Vila moja si ti, Oči boje lavande, Ružo moja crvena, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi …

TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta igranja izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. S citrami je posnela več instrumentalnih albumov iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice, dve zgoščenki z božičnimi melodijami in dve z uspešnicami slovenske glasbe. Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila je na več koncertih z orkestrom Slovenske policije pod vodstvom Romana Kranjčana, sodelovala je z raznimi pevci (Elda Viler, Alenka Gotar, Marija Ahačič Pollak, Edvin Fliser, Ivica Šerfezi …), igralko Štefko Drolc, igralcem Romanom Končarjem … Bila je gostja v mnogih TV oddajah: Na zdravje, Dobro jutro, Moja Slovenija, Dobrodelni Miklavžev koncert … Nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevko Tejo Saksida, moško vokalno skupino Stiški kvartet, Klapo Gallus, v zadnjem času pa ob citrah zapoje tudi znameniti Rok Ferengja

KLAPA MALI GRAD deluje trinajst let in ima za seboj vrsto koncertov v Sloveniji in na Hrvaškem, prisluhnili pa so ji tudi v Londonu. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi in novejše skladbe - Cesarice, Vilo moja, Ribari, Vela Luka, Da te mogu pismom zvati, Ružo moja crvena, In vino veritas, Moj lipi andjele itd.

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in raziskovalna muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah, osnove vokalne tehnike podaja zboru RTV, APZ Tone Tomšič, vodi Stiški kvartet … Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja prek popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb.

ANA ZUPAN je študentka primerjalne književnosti in slovenistike. Trenutno dela na Radiu Zeleni val. Pisala je za revijo Replika in spletni portal Life Style, organizirala pa je tudi dobrodelne prireditve. Vodi koncerte in prireditve za občine, društva in zavode. Nastopila je že z igralcem Romanom Končarjem, ki je bil tudi njen mentor, voditeljem Vidom Valičem, stand up komikom Tinom Vodopivcem ... Piše pesmi, prozo in scenarije. Pogosto ob zvokih maminih citer interpretira odlomek iz filma Cvetje vjeseni.