Amar Džaferović tretji na prvi kadetski tekmi

22.1.2017 | 08:35

Amar Džaferović tretji na prvi kadetski tekmi

21. januarja je v Slovenski Bistrici potekalo uradno tekmovanje za kadete, ki se ga je udeležil član Judo kluba Krško Amar Džaferović. Dosegel je eno zmago in en poraz, kar je zadostovalo za tretje mesto. Tako si je že na prvi tekmi prislužil točke, ki štejejo za slovenski pokal.

Prehod v konkurenco kadetov predstavlja za tekmovalce velik preskok. V tem obdobju se je že opravila prva selekcija tekmovalcev, tako da lahkih borb več ni. Vsi resno trenirajo s ciljem uvrstitve v slovensko reprezentanco, kar zahteva tudi popolnoma drugačen pristop, kot ga je bil navajen do zdaj. Prvi del leta 2017 smo se odločili nameniti predvsem izboljšanju telesne pripravljenosti. Večji količina in intenzivnost treninga zahtevata svoj davek, zato se toliko manj časa posvečamo tehnično-taktični pripravi. Rezultat tega so tudi nekoliko slabše borbe kljub boljši telesni pripravljenosti.

Amar Džaferović: "Imam več kondicije in sem močnejši, kot sem bil pred nekaj meseci. Zato sem pričakoval boljšo izvedbo, kot sem jo prikazal. Manjkal mi je predvsem občutek za judo. V reakcijah sem bil počasen in v analizi posnetka s trenerjem sem ugotovil, da sem spet ponavljal stare napake, ki sem jih na zadnjih tekmah že odpravil. Čez dva tedna me čaka državno prvenstvo. Dal bom vse od sebe, da se na nek način odkupim za današnjo slabšo izvedbo, ko se nisem niti pošteno zadihal."

Številni uspehi in neuspehi so sestavni del življenja. To zelo intenzivno spoznavajo tudi mladi športniki. Več let ukvarjanja s športom, večje število treningov in več energije usmerjene v razvoj predstavljajo tudi večjo odgovornost in pričakovanja. Zato je tudi nezadovoljstvo ob neuspehu večje. Ker judoisti še kako dobro vemo, da ni pomembno, kolikokrat padeš, temveč je pomembno, da se vedno znova pobereš, bo Amar že jutri v telovadnici nadaljeval z zastavljenim programom treningov.

Ivan Širola

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava