VIDEO&FOTO: Donald in Melania Trump odplesala "I did it my way"

21.1.2017 | 16:45

Melania in Donald Trump sta se ob prvem plesu objela in zazibala v melodiji pesmi pokojne Whitney Houston "I will always love you". Foto: Profimedia

Melania in Donald Trump sta se ob prvem plesu objela in zazibala v melodiji pesmi pokojne Whitney Houston "I will always love you". Foto: Profimedia

Melania je prinesla darila, Michelle pa ni vedela, kam bi ga dala. Foto: Reuters

Melania je prinesla darila, Michelle pa ni vedela, kam bi ga dala. Foto: Reuters

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Barron daje videz rahlo naveličanega najstnika. Foto: Reuters

Barron daje videz rahlo naveličanega najstnika. Foto: Reuters

Na včerajšnjo ceremonijo ob zaprisegi novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa so prišli tako Trumpovi podporniki kot nasprotniki. Trump je ob 7.30 po lokalnem času tvitnil: "Danes se vse začne! Se vidimo ob 11.00 na zaprisegi. GIBANJE SE NADALJUJE - DELO SE PRIČENJA!"

Melania in Donald Trump sta se v episkopalni cerkvi sv. Janeza udeležila maše. Nato sta se ustavila v Beli hiši, pri Baracku in Michelle Obama. Skupaj so spili kavo in čaj. Obama je pred tem še zadnjič zapustil Ovalno pisarno, v kateri je, kot veleva tradicija, svojemu nasledniku pustil pismo. Ob odhodu se je s preprostim "Hvala" zahvalil Američanom, na vprašanje zbranih novinarjev, ali čuti nostalgijo, pa je odgovoril: "Seveda."

Svečana zaprisega novoizvoljenega predsednika se je začela okoli 17.00 ure po našem času. Pred Trumpom je svečano zaprisegel tudi nov podpredsednik Mike Pence, nato pa še Trump.

V govoru je Trump takoj "napadel" politične elite v Washingtonu, ki ne služijo državljanom in državljankam. Zatrdil je, da bo z njegovim imenovanjem konec "izkoriščanju ljudi" in da bo odslej država v službi državljanov.

Najprej Amerika

Od danes bo naša vizija "najprej Amerika", je obljubil Trump. Pravi, da bo zgradil tovarne, zaščitil meje, dal vpliv »malim« ljudjem. Demokracije ne bo širil med drugimi državami, ampak bo poskrbel, da se bodo drugje sami zgledovali po Američanih. Kaj pa o zunanjih sovražnikih? Skrajne islamiste bo zbrisal iz obličja sveta.

V Washington so prispeli tudi nekdanji predsedniki Jimmy CarterBill Clinton in George Bush mlajši. Slednji je za CNN povedal, da se njegov oče, ki je bil včeraj hospitaliziran, počuti bolje, vendar se inavguracije ne bo mogel udeležiti. Billa spremlja njegova žena in demokratska kandidatka za predsednico ZDA Hillary Clinton. Mediji poročajo, da želi s to gesto pomiriti svoje volivce. Pridružil se je tudi Bernie Sanders, demokratski kandidat za predsedniške volitve. Na slovesnost so bili povabljeni vsi kongresniki, a je skoraj 50 demokratskih senatorjev sporočilo, da se v znamenje protesta proti Trumpu prisege ne bodo udeležili.

Po prisegi sta bila s prvo damo Melanio gost na kongresnem kosilu. Sledila je parada oziroma sprehod od kongresnega griča po aveniji Pensilvanija mimo Trumpovega hotela do Bele hiše. Na koncu pa je bila na vrsti še serija plesnih zabav po prestolnici.

Inavguracijski plesi

Novi predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania sta se v petek ob koncu slovesnosti ob Trumpovi prisegi udeležila treh uradnih inavguracijskih plesov.

Na zadnjem, vojaškem, je spregovorila tudi Melania, Slovenijo pa je kot domovino najboljšega stekla pred tem na kosilu v kongresu izpostavil senator Roy Blunt iz Missourija.

Blunt je pojasnil, da sta predsednik Trump in podpredsednik Mike Pence po prisegi dobila posebni spominski darili, to je stekleni oziroma kristalni posodi z vgravirano Belo hišo in kompasom, ki kaže, da središče Washingtona ni prebivališče predsednika, ampak kongres. Posodi je izdelalo ameriško podjetje Lenox, Blunt pa je dejal, da iz stekla iz Slovenije, od koder prihaja prva dama, kjer menda delajo najboljše steklo.

Kosilo je bilo zanimivo, ker sta prišla tudi Bill in Hillary Clinton. Slednja je pristopila k Trumpu in mu čestitala, ta pa se ji je navdušeno zahvaljeval, da je prišla. Sedaj, ko so volitve končane in je Clintonova izgubila, bodo morda Trumpovi in Clintonovi spet prijatelji kot nekoč. Zanesljivo prej kot pa Clintonovi in Sandersovi. Demokratska predsedniška kandidatka je namreč šele po precej časa priznala prisotnost nasprotnika v tekmi za nominacijo demokratske stranke in z njim izmenjala le pozdrav.

Trumpova sta imela zvečer tri inavguracijske plese. Najprej plesa svoboščin in svobode v Konvencijskem centru, potem pa še ples vrhovnega poveljnika, ki poteka v čast vojske. Ta je bil v Nacionalnem muzeju zgradb. Na poti do slovesnosti sta morala mimo protestnikov, ki so držali v zrak sredince in kričali besede, ki niso za objavo, znotraj dvoran pa je bilo povsem drugače. Trump je na vsakem plesu nekaj povedal. V glavnem je obljubljal, da bo Amerika spet velika, kritiziral medije in hvalil podpornike.

Na plesu za oborožene sile je spregovorila tudi Melania. "Čast mi je biti naša prva dama. Borili se bomo, zmagali bomo in Ameriko bomo naredili spet veliko," je dejala, preden sta se z možem objela in zazibala v melodiji pesmi pokojne Whitney Houston "I will always love you". Na prvem plesu se je slišala pesem Franka Sinatre "I did it my way", drugi ples pa je bil precej navijaški in Trump je množico povprašal, ali naj še naprej uporablja twitter. Odgovor ni presenetil nikogar.

Ples, ki ga v predsednikovo čast prirejajo vojaki, pa je predvideval malce več plesanja, saj sta morala Trump in bivši predsednik Baracak Obama, kakor tudi podpredsednik Mike Pence in soproga Karen plesati s pripadniki posameznih rodov vojske. Na koncu sta morala predsednik in podpredsednik razkosati torto z vojaško sabljo, predsednika pa so po video povezavi pozdravili vojaki iz Afganistana. Trump jim je povedal, da jih ima rad, veliko raje kot novinarje.

Modni dvoboj dobila Melania Trump

Nova prva dama Melania Trump se je pred inaguracijo v Beli hiši srečala z Michelle Obamo in navdušila s svojo modno kombinacijo.

Na srečanju pred Belo hišo je slovenska lepotica Melania Trump osupnila s svojo eleganco. Melania Trump je za ta imeniten dan izbrala čudovito modno kombinacijo modnega oblikovalca Ralpha Laurena in povsem zasenčila prvo damo v odhajanju, Michelle Obamo. Morda je Melania z izbiro Ralpha Laurena želela nekoliko zbosti poraženo Hillary Clinton, ki ne skriva, da obožuje kreacije omenjenega modnega oblikovalca.

Dolgo časa se je ugibalo, kdo bo oblekel lepo Melanio, modni kritiki pa so si bili takoj enotni, da je s svojo eleganco zagotovo zasenčila vse okoli sebe. Svetovni mediji so se razpisali, da je pokazala takšno eleganco, kot jo je nekoč na uradnih sprejemih kazala ena in edina Jackie Kennedy.

Svet 24

Galerija

ceremonija (01)
ceremonija (02)
ceremonija (03)
ceremonija (04)
ceremonija (05)
ceremonija (12)
ceremonija (13)
ceremonija (14)
ceremonija (15)
ceremonija (16)
ceremonija (17)
ceremonija (18)
ceremonija (19)
ceremonija (20)
ceremonija (21)
ceremonija (22)
ceremonija
plesi (1)
plesi (2)
plesi (3)
plesi

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

21.1.2017+1     + (5)     – (4)     Oceni ivje 

Blišč in hkrati beda...zakaj ni fotografij protestnikov... Amerika je zblujena še bolj kot Evropa... in bo pod to pošastjo postala še bolj! Sam bog ve, kako bi se obnesla Clintonovka, morda ne bi vsaj izjavljala takšnih neumnosti kot jih " poka" ta burkež. Bog se nas usmili!

21.1.2017–3     + (3)     – (6)     Oceni profesor 

Zanimljivo je brati komentarje take kot jih ima "ivje". Slovenka Melanija je prva dama sveta. Je lepa in pametna. Trump je uradno izvoljen predsednik in to moramo vsi upoštevat in pika.Koliko zla je naredil predhodni predsednik po celem svetu nam je znano. Kako stabilno je Ameriško gospodarstvo nam je tudi znano. Malo poglejte če je Clintonovka podpirala vojno na bližnjem vzhodu itd... Tako, da se ne smešite z nepremišljenimi komentarji. Res ne vem kdo je burkež ivje ali Trump. Izgleda, da ivje ni vreden da niti njigovo ime ne spregovori a kaj šele da ga kritizira.

22.1.2017+1     + (3)     – (2)     Oceni pripomba 

Res je, profesor ! 100% !. Model je 24 ur na dan, jezen nase in na cel svet. Sama ubijalska negativnost, ki bo njega in njemu podobne, na koncu ugonobila.

22.1.2017+2     + (3)     – (1)     Oceni ivje 

Dragi "profesor", že s prvo besedo dokazuješ, da si res "profesor"... briga mene prva dama, lahko bi bila iz katerekoli države, to sploh ni pomembno. Da bi imela Slovenija kaj koristi zaradi nje, to pa lahko vsi pozabite, ki stavite na to. Svoje dni se je itak predstavljala kot Avstrijka, ker jo je bilo sram, da je Slovenka... pa pustimo to, ni vredno razprave. Cel svet je zaskrbljen zaradi te neumne izbire Američanov. Pa saj niso imeli kaj izbirati, to pa je tudi res!

22.1.2017–2     + (1)     – (3)     Oceni profesor 

Dajmo ljudje božji pozitivno gledat na ta svet. Jaz kot Slovenec sem ponosen, da je Slovenka prva dama sveta. Od nje ne pričakujem nič ona je dosti naredila za Slovenijo dajte še ostali nakaj naredit. Lep dan vam želim.

22.1.2017+2     + (3)     – (1)     Oceni ron 

lobi ki je podpiral in sponzoriral hillary clinton je v ozadju napada na irak 90 in 2003, napada na afganistan, nemirov ki so destabilizirali egipt, sirijo, libijo in v evropo načrtno pognal miljone raznoraznih, ki se predstavljajo kot begunci, zanetili so krimski koflikt med rusi in ukrajinci in se tako ali drugače trudijo politično in ekonomsko destabilizirati evropo, ta isti lobi organizira 'proteste' proti trumpu, plačuje razne hollywoodarje da tekmujejo kdo b bolj popljuval trumpa.ko dojameš da imajo pod kontrolo 75% svetovnih medijev, pa ti je tudi jasno, zakaj so mediji praktično po vsem svetu tako nenaklonjeni trumpu in ga prikazujejo kakor ga pač prikazujejo. tu niso izjema niti slovenski mediji, ki so zdušno navijali za hillary in na slo1 prav debilno izgledali, ko je postalo jasno da je hillary popušila. tudi razne 'humanitarne' in 'človekoljubne' organizacije tipa amnesty international, pa razni filantropi ipd ki nas slovence posiljujejo z muslimanskimi begunci, so sponzorirane s strani tega lobija in ko vse to seštejem, je donald trump definitivno manj slaba izbira od žabe hillary.

22.1.2017Oceni bralec 

Bravo "ron"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava