DL: Vaša kritika - Vozniki s telefoni v rokah

19.1.2017 | 12:00

Novomeški policisti so ta ponedeljek med 8. in 16. uro v ožjem delu Novega mesta izvajali poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov, med vožnjo je telefoniralo kar 64 voznikov ... (foto arhiv, PU NM)

Novomeški policisti so ta ponedeljek med 8. in 16. uro v ožjem delu Novega mesta izvajali poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov, med vožnjo je telefoniralo kar 64 voznikov ... (foto arhiv, PU NM)

Gospa iz Novega mesta se je oglasila z opažanji v prometu, kjer je sama tako voznica kot pogosto tudi peška. Razočarana je, ko ugotavlja, da večina voznikov kljub številnim opozorilom v medijih med vožnjo telefonira. »Gledam jih in ne morem verjeti - vsi s prenosnimi telefoni v rokah veselo debatirajo. Nihče me ne bo prepričal, da so lahko zraven zbrani in pozor ni na promet, in ni čudno, da je toliko nesreč. Te stvari bi morali policisti bolj sankcionirati,« je prepričana Novomeščanka, ki jo moti tudi, da večina voznikov v krožiščih ne vključi smernih kazalcev, ko odhaja iz kroga. «Vse to kaže na kulturo voznikov, ki ni dosti drugačna kot sicer v življenju,« meni.

Članek je bil objavljen v 41. številki Dolenjskega lista 13. oktobra 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

19.1.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni teacher 

Bo kar držalo, tisto glede kulture mislim. Tu je pač Balkan, čedalje bolj po priimkih, po vedenju prebivalcev pa že od nekdaj.

19.1.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni OBČAN 

Tega policija ne zna sankcionirat. Verjetno država nima 100.000 €, da bi kupila 500 fotoaparatov za slikanje kot dokaz prekrška. Ta denar bi pokasirala v enem tednu. Kjer je volja je tudi pot. Samo volje ni.

19.1.2017+6     + (6)     – (0)     Oceni Gabi 

V času titeja tega ni bilo. Je večina peš hodila, telefonov pa ni bilo. Miselnost komunistične oblasti pa je ostala le nabijat davke in dvigovat kazni. Nihče pa se ne vpraša zakaj morajo ljudje delati 2 ali 3 stvari hkrati, da lahko preživijo. A mislite, da nebi večina med delovnim časom poslušala glasbo in se sončila tako kot državni paraziti ki samo razmišljajo kam bodo šli čez vikend in na dopust?

19.1.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni vseskupnic 

Imam napravo za prostoročno telefoniranje v avtomobilu in ne telefonarim med vožnjo. Ne moreš biti zbran, da je ne vem kaj. Policisti bi morali imeti nenapovedno akcijo, prekršek pa v tem primeru tako visok, da res konkretno udari po žepu. To je čisti luksuz in sprenevedanje. V Ljubljani kadar gremo ob konici v mesto in z mesta srečaš v vsakem avtu voznika, ki visi na telefonu. Kadar se vozim na daljši relaciji spremljam koliko časa ima voznik pred ali za menoj telefon pritisnjen k licu. Celotno pot. Se pravi voziva kakšnih 15 ali 20 km in ves čas je na telefonu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava