Koncert božičnih pesmi v Leskovcu pri Krškem

18.1.2017 | 11:10

Koncert božičnih pesmi v Leskovcu pri Krškem
Koncert božičnih pesmi v Leskovcu pri Krškem
Koncert božičnih pesmi v Leskovcu pri Krškem

Nekateri pravijo, da je glasba posrednica med duhovnim in stvarnim življenjem. To lahko prav gotovo potrdijo tisti, ki so se minulo zasneženo nedeljo, 8. 1. 2017, ob 17. uri udeležili koncerta božičnih pesmi v farni cerkvi v Leskovcu pri Krškem, ki sta ga organizirala Župnija Leskovec pri Krškem skupaj z KS Leskovec pri Krškem. Čeprav je božični čas že minil in se je praznoval zadnji praznik v okviru božiča - prihod svetih treh kraljev, s katerim se končujejo božični običaji, so lahko obiskovalci še enkrat podoživeli čar božiča skozi glasbo, z božičnimi pesmimi, ki jih je izvedla priljubljena glasbena skupina M.J.A.V. Sestavljajo jo štiri mlada dekleta, začetnice njihovih imen pa predstavljajo ime skupine.

Skupina M.J.A.V, je zaigrala cerkvene (Glej zvezdice božje, Hitite kristjani, Sveta noč .), kot tudi posvetne pesmi (Hallelujah, Na božično noč ..), ki so bile zapete ne samo v slovenščini, temveč tudi v drugih jezikih. S štiriglasnim petjem ob spremljavi različnih glasbil - klavirja, kitare, bas kitare in kahona, je bilo moč slišati čudovite pesmi, zraven pa so lahko zapeli tudi obiskovalci. Za vezni tekst in modre misli je poskrbela gospa Mojca Pacek.

Ob koncu čudovitega koncerta se je izvajalkam zahvalili gospod župnik Ludvik Žagar, obiskovalcem pa zaželel vse dobro v novem letu. Aleš Ulčnik je izvajalkam in voditeljici izročil šopke cvetja, sledila pa je še pogostitev obiskovalcev s pecivom, kuhanim vinom in čajem, za kar je poskrbela KS Leskovec pri Krškem.

Tekst:Tjaša Ulčnik
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u (7)
_u (8)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava