Kaja Budič osvojila bron na turnirju Croatia Grand Prix

18.1.2017 | 09:35

Kaja Budič osvojila bron na turnirju Croatia Grand Prix
Kaja Budič osvojila bron na turnirju Croatia Grand Prix

Kaja Budič je na začetku nove sezone osvojila bronasto medaljo na tekmovanju za 'Croatia Grand Prix' v Samoboru! Lansko sezono za zaključila z dvema medaljama: srebrno v bojih ekipno in z zlatom v bojih posamično na balkanskem prvenstvu, ob začetku novega športnega leta  pa je medalja iz Samobora potrditev, da je Kaja na odlični poti pred novimi izzivi leta!

»Kaja Internacionale« je v Samoboru kar petkrat stopila na tatami in si pri tam priborila štiri zmage in bron.  V prvem kolu je s 5 : 2 premagala Tanjo Žunič  (Srbija), v drugem kolu je premagala Alessio Este (Nakayama, Italija), v dvoboju z Mirneso Bektaš (UKK Bosna Sarajevo) je bil rezultat v rednem času 0 : 0, a so sodniki zaradi pobude in večje aktivnosti zmago s 5 : 0 prisodili karate športnici s Čateža.

V četrtem kolu je Kaja po vodstvu z 2 : 0 po napaki izgubila s 2 : 3 proti Italijanki Silviji Semeraro, a si je po repasažu vseeno priborila medaljo v dvoboju s Diellzo Dragusha (Kosovo) in tretje mesto, čeprav je bil rezultat tesen: 2 : 2 -  sodniki so znova presodili v prid aktivnejše tekmovalke!

»Moji občutki so po nastopu v Samoboru dobri! Celoten turnir sem oddelala dobro, moji napadi so bili čvrsti, odločni! V tem obdobju sezone še ne delam veliko na tehnikah borbe, saj sedaj šele stopnjujemo formo za naslednje, pomembnejše turnirje. Za mano je veliko bazičnih priprav za moč in skočnost, zato sem ponosna, da sem se sprostila in tu uspela delati hitro. V bojih sem imela nadzor, moje gibanje je bilo lahkotno z veliko gibanja vstran. Vse svoje napade sem uspela narediti iz gibanja v stran in s tehniko 'gjaku-zuki-kizami-zuki' v napadu,« se je  bronaste medalje na največjem tekmovanju v regiji veselila Kaja s Čateža.

Med štirimi zmagami sta bila dva zelo tesna, dva pa zelo prepričljiva! Kaja Budič je edini poraz dneva doživela le v boju z italijansko reprezentantko Silvio Semeraro, ki je kot mladinka že postala evropska in svetovna prvakinja, sicer pa kot profesionalka nastopa za športno ekipo italijanske vojske. »Kaja je bila zelo dobra, a je naredila napako in mi dala priložnost za preobrat,« je kasneje pri večerji v stari gostilni Gabrek o boju s Budičevo povedala Silvia Semeraro.

Kajin trener Davor Mrzak je bil kljub temu porazu s Silvio zadovoljen: »Budičeva je na borišču izpolnila vse naloge, pokazala je brez večjih napak to, kar smo vadili na treningih. Dosedaj s nekaterimi tekmicami še ni imela zmage, tu pa je uspela zmagati eno za drugo. Le italijanska 'vojakinja' Semeraro je bila uspešnejša. Priprave za nastop na EP potekajo odlično, kontrolna točka – nastop na Croatia GP v Samoboru – lahko ocenimo kot soliden uspeh.«

Pred tremi leti je Kaja že osvojila bronasto medaljo v Samoboru, lani pa ji ni šlo, zato je morala iz turnirja z dolgim nosom, kar pa je letos popravila z veliko zrelejšim nastopom. Andrej Budič, vodja 'Kaja karate ekipe Čatež', je bil zadovoljen: »Nova izkušnja boja z Italijanko pove, da ne smeš tvegati z nožnimi udarci takrat, ko vodiš. Sicer pa smo vsi v ekipi lahko zelo zadovoljni s tem zadnjim dosežkom, saj predstavlja odličen start in vzpodbudo v novi sezoni.«

Utrujena, a zadovoljna, nam je Kaja povedala še to: »Do  nastopa na evropskem prvenstvu konec februarja v Bolgariji nimamo več veliko dela. Z mojim trenerjem Davorom Mrzakom morava še izpiliti moje specialke, posvetiti se moram še nekoliko več situacijskem treningu: kako reagirati v različnih okoliščinah boja – če vodim in me nasprtonica stiska, ali denimo kako voditi boj, ko imam že tri kazenske točke, pa seveda tudi kako voditi boj, če po točkah izgubljam... Medalje na tem velikem  turnirju v Samoboru mi je lepa popotnica za naprej, pa tudi dokaz, da sem v svojih treningih, razvoju in stopnjevanju forme na pravi poti,« pravi Kaja s Čateža.

Po povratku iz Samobora se je Kaja spomila vseh svojih: »Hvala vsem, ki mi ob domačih športnih  in mednarodnih in izzivih stojite ob strani: Yamaha Delta team Krško, MD gradnje in inženiring,  Gostilna pension Les, Geotech Brežice, Kolektor Idrija, Terme Čatež, AFP Dobova, Radanovič Brežice, Občina Brežice, Relive fitness Brežice, ARtisk Aleksander Rožman s.p, BV maziva Brežice, Bubka bar, a tudi prijateljem in še posebej družini. Hvala vsem skupaj,« se je po nastopu zahvalila Budičeva.

Kajo Budič  čaka še nekaj turnirjev, hkrati pa pred nastopom na evropskem EKF prvenstvu v Blogariji stopnjuje ritem treningov Kot vemo: Kaji  izzivov  ne (z)manjka!

Veljko Jukič
Foto: Slavko Jalovec

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.1.2017Oceni Gladiator 

Zopet-za kakšno "športno" mlatenje in brcanje ena po drugi pa tukaj gre ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava