DL: Astrologija - Dokler naju smrt ne loči

14.1.2017 | 10:45

Na dan velike zaobljube je običajno vse mišljeno čisto iskreno in zares, a v življenju se pogosto kaj spremeni in celo obrne na glavo. (Foto: Dreamstime)

Na dan velike zaobljube je običajno vse mišljeno čisto iskreno in zares, a v življenju se pogosto kaj spremeni in celo obrne na glavo. (Foto: Dreamstime)

O trajnosti, čvrstosti, idealu ljubezni in sožitja govorita tako Biblija kot vsi poročni nagovori. In sestavni del tega šopka želja po večnosti zveze, ki se pravkar sklepa, je tudi zvestoba. Med ljudmi je praksa različna, a se je skozi tisočletja kot najbolj razširjeno načelo uveljavila zakonska zveza dveh.

Zelo pogosto se zgodi, da enega od njiju mine in se začne ozirati še za kom drugim. Nekateri so k temu nagnjeni bolj, nekateri manj, nekateri celo sploh ne … Astrološka znamenja pa jasno nakazujejo, kaj lahko pričakujemo od rojenih v določenem znamenju.

TRIJE PREMIŠLJENI

Najbolj zadržani se po navadi izkažejo za najbolj zveste. Taka vrsta obnašanja je najbolj značilna za zemeljska znamenja. Najbolj čustveni med njimi so biki, čeprav je tudi zanje tako kot za device in kozoroge značilna racionalnost in nagnjenost k nadzoru. Zaradi tega so na splošno zvesti, na prevaro pa bodo pomislili le v izjemnih primerih, ko jih bo na primer razočaral partner (značilno za bika), ko jim bo nekaj zameglilo um ali pa bodo dospeli v krizo identitete (devica) ali pa ko bodo hoteli partnerja kaznovati (kozorog).

TRIJE OSVAJALSKI

Ognjena znamenja si ljubezni, vznemirjenja in dokazovanja želijo do te mere, da je angažiranost na več straneh sočasno zanje neke vrste nuja. Ko se zaljubijo, so nagnjeni k dramatiziranju, držijo se za srce in sipajo iz rokava ljubezenske izjave o večnosti ter pri tem gorijo od vznesenosti. Majhna težava nastopi, ko spoznajo, da ta taktika dobro uspeva, nakar jo preizkusijo še kje drugje. Ovni so tako rojeni Casanove, čeprav je zanje podobno kot za leve in strelce značilno, da veliko več govorijo, kot pa napravijo v resnici.

TRIJE ROMANTIČNI

Vodna znamenja spadajo med tihe osvajalce, pa tudi romantike brez primere. Raki in ribe se nasploh zaljubijo izredno hitro, njihova romantičnost je težko primerljiva s preostalimi znamenji. Skrivnostni raki molčijo, vendar po malem sumničijo partnerja, medtem ko za ribe velja rek, da bodo izvedele zadnje. Škorpijoni so najbolj ljubosumno znamenje v vsem zodiaku, pogosto čisto brez razloga. Zato pa sami varajo vedno »z razlogom«. K temu jih praviloma pripelje nezvestoba njihovega partnerja.

TRIJE SPOGLEDLJIVI

Zračna znamenja so najmanj zvesta. Zlasti to velja za spremenljive, prilagodljive in radovedne dvojčke. Letanje s cveta na cvet je njihova priljubljena zabava. Tehtnice so osvajalske in spogledljive, v resno zvezo se ne spustijo kar tako. Če jih partner prevara, so mu nagnjene vrniti milo za drago. Vodnarji se na zvestobo in nezvestobo odzovejo zelo različno. Med njimi najdemo take, ki so eni sami osebi zvesti do groba, pa tudi take, ki ves svet ljubijo enako močno.

Astrologi razlagajo, da je nagnjenost do zvestobe mogoče ugotoviti skozi različne pokazatelje, od na primer položaja Venere in Marsa do potencialov pete, dvanajste in še katere astrološke hiše.

Članek je bil objavljen v 41. številki Dolenjskega lista 13. oktobra 2016

S. N.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava