Hommage Édith Piaf: Monodrama Lare Jankovič Kot jaz, klepet ob biografiji Roberta Bellereta Piaf, francoski mit in podelitev bralne značke za odrasle, KC Janeza Trdine Novo mesto

21.12.2016 | 19:00

Novomeška Knjižnica Mirana Jarca in Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto / KC Janeza Trdine vas vabita na odrski sprehod po izbranih postajah burnega življenja velike dive francoskega šansona Edith Piaf. Monodrama v izvedbi Lare Jankovič in režiji Zijaha A. Sokolovića se z vloženimi songi in glasbeno spremljavo Marka Brdnika v živo vpisuje v žanr t. i. glasbenega gledališča. Dinamična zgodba, ki gledalca največkrat nagovori na čustveni ravni, je polna bliskovitih preobratov in se obenem preliva in celo do nerazpoznavnosti premeš(č)a z intimnimi zgodbami igralke, pevke, oboževalke, pripovedovalke, ki nam jo podaja, v posameznih detajlih pa se lahko prepozna vsak gledalec.

Ogled monodrame je nagrada za vse, ki so pravočasno (do konca novembra) oddali izpolnjeno bralno zgibanko in s tem opravili bralno značko za odrasle, ki v novomeški knjižnici poteka že 8. leto zapored. Bralci lahko izbirajo s seznama kakovostnih in ne prezahtevnih literarnih, dokumentarnih in potopisnih del ter pesniških zbirk slovenskih in tujih avtorjev. Svoje misli o prebranem in oceno knjige pa zapišejo na bralno zgibanko, ki jo dobijo na vseh oddelkih knjižnice ali knjižnični spletni strani.

Glasbeni monodrami sledi kratek klepet Lare Jankovič in Maje Kraigher, prevajalke ene najnatančnejših biografij Edith Piaf z naslovom Piaf, francoski mit izpod peresa Roberta Bellereta, ki je v lanskem letu izšla pri založbi Modrijan, ter druženje ob kozarčku Édithine priljubljene pijače.

Srečanje bomo zaključili s tradicionalno podelitvijo priznanj za uspešno opravljeno bralno značko. Cena vstopnice za ostale, ki niso opravili bralne značke za odrasle, je 10 EUR.

Vabljeni!