Komedija Matilda, počak'! (Špas teater), KC Janeza Trdine Novo mesto

19.12.2016 | 17:30

Čas zdravi vse rane, norosti pa očitno ne.

RežijaNataša Barbara Gračner

IgrajoIvo Ban, Alojz Svete, Mojca Fatur, Glas: Jernej Šugman

ProdukcijaŠpas teater

Vrsta predstavekomedija

Trdinova dvorana100 minut in nima odmora

19. december 17.30 in 20.00

Ivo Ban in Alojz Svete v novi komediji Špas teatra dokazujeta, da smislu za humor nikoli ne poteče rok ter da smo ljudje kot vino – če se ne skisa, je z leti vse boljši.

Samotarski nergač Vitomil Car (Ivo Ban) in njegov sumljivo pozabljivi (razen ko gre za denar) partner Branko Cafuta (Alojz Svete) sta ostarela komedijanta, ki se jima po dvajsetih letih znova ponudi priložnost, da nastopita na televiziji. Ali bosta za voljo dobrih starih časov, slave in honorarja zakopala bojno sekiro?

Vitomilova nečakinja Matilda (Mojca Fatur) je ujeta v vrtinec norosti teh dveh ostarelih najstnikov – se bo njen trud splačal ali pa bo, zaradi trdoglavosti ponorelih dedkov komedije, vse splavalo po vodi?

Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te preganja Matilda, in da čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj ravno še za en vic.

Svetovna uspešnica Neila Simona, nominirana za nagrado tony, nedvomno potrjuje, da rek »bolj star, bolj nor« še vedno drži, sploh če v njej blestita vrhunska igralca in komedijanta pa tudi zato, ker je slovenska različica komedije nastala pod taktirko izjemne Nataše Barbare Gračner, prevedel in priredil pa jo je avtor več slovenskih gledaliških uspešnic Jure Karas.

Najboljša sovražnika se bosta po dvajsetih letih srečala v najbolj divji komediji letošnjega leta - samo za vas.