Tematski večeri v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto: Kriza – soočimo se z življenjem!, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

14.12.2016 | 18:00

Pojem krize je že nekaj let prisoten v sferi našega življenja. Doživljamo jo na različne načine in različno intenzivno. Zdi se, da je prav to tista kriza, pred katero so močno svarili v vseh časih, kriza, ki so jo napovedovali kot neizogibno, če človek pri sebi nečesa ne bo spoznal in spremenil. S tem ne mislimo na kakšno od ekonomskih kriz, ki se vsakih nekaj let ali desetletij ciklično pojavljajo na različnih kontinentih. Gre za vse bolj intenzivno krizo človeškega duha, ki nas v bistvu spremlja že vso evolucijo. V to krizo smo vpleteni vsi, ne glede na to, ali smo osebno odgovorni za določena dejanja, saj je vsak človek živa samostojna celica, ki sobiva v velikem organizmu, ki ga imenujemo človeštvo na planetu Zemlja. Da ne bo pomote, zelo razumemo, da ste trenutno morda v finančno nezavidljivem položaju, imate krizo v partnerskem odnosu ali pa ste v slabem psihofizičnem stanju. Težave so rešljive in tudi minejo, a kmalu so tu nove, ki zahtevajo spet našo pozornost in energijo. Sčasoma dobimo vpoglede, da se naš odnos do kriz in težav v življenju spreminja, a manjka nam uvida, da bi krizo spoznali v njenih temeljih. Kje najti moč za soočenje, uvid za razumevanje okoliščin in ljubezen za sprejemanje? Eden od odgovorov bi se glasil: Le pogumno, soočimo se z življenjem, saj rešitev obstaja!

Na tokratnem tematskem večeru bomo skozi pogovor potovali v krizna območja v nas in zunaj nas ter iskali pot, ki bi nas popeljala do rešitve, pomiritve in olajšanja.

Več na: http://www.lectorium.si/

Vabljeni!