Predavanja za starše otrok s posebnimi potrebami - dobrodošli nasveti za vsakdan

9.12.2016 | 09:50

Predavanja za starše otrok s posebnimi potrebami - dobrodošli nasveti za vsakdan

Društvo Sonček Posavje je v letošnjem letu skupaj z Zvezo Sonček - go. Mojco Vaupotičm v skladu s projektom, ki je del aktivnosti v okviru projekta Center za družine, ki ga sofinancira RS, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pripravilo brezplačna predavanja "UČENJE ZA ŽIVLJENJE" za starše otrok s posebnimi potrebami in strokovne sodelavce. Teme predavanj so bile tehnike sproščanja, pričakovanja staršev, v vlogi starih staršev v družini otrok s posebnimi potrebami, sorojenci in kako delujejo otroški možgani, ...

Predavanja so bila zelo kvalitetna, zanimiva in poučna, tako da je vsak našel kakšno dobro informacijo zase, za samopomoč, za lažje nadaljnje življenje in za lažje opravljanje svojega poslanstva kot starš, stari starš. Podučili so se tudi, kako se sprostiti, kako delati na sebi, kako sam sebi pomagati.

Starši otrok s posebnimi potrebami smo vseskozi pod veliko večjim stresom, pritiskom, bolj razdražljivi, tako da resnično potrebujemo nasvete za lažje premagovanje stresnih situacij. Tudi v naslednjem letu želijo nadaljevati s predavanji, kajti vseskozi se učimo in to je vsem le v pomoč.

Anton Hruševar

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava