Nizi uspehov »Posavskega karate trojčka«

9.12.2016 | 08:20

Nizi  uspehov »Posavskega karate trojčka«
Nizi  uspehov »Posavskega karate trojčka«

November in december sta meseca, ko se tekmovalci v karateju udeležujejo najpomembnejših in najtežjih tekem v Sloveniji pod okriljem Karate Zveze Slovenija. To so mednarodni karate turnir Ljubljana Open, državno prvenstvo do 21 let in mednarodni karate turnir Trbovlje open.

Nina Zupančič se je kot predstavnica v kategoriji borb med mladinkami udeležila vseh treh tekmovanj in si na vsakem priborila medaljo. Na obeh mednarodnih turnirjih v Ljubljani in Trbovljah je osvojila srebrno medaljo. Prav tako je osvojila srebro na državnem prvenstvu in tako postala slovenska podprvakinja v svoji kategoriji.

Hana Suša, ki tekmuje v športnih katah, si je na državnem prvenstvu z repasažom priborila 3.mesto in domov prinesla bron. V Trbovljah je začela obetajoče in se prebila čez prvi krog, a je morala v nadaljevanju priznati premoč nasprotnici.

Najmlajši iz trojice Žiga Suša je na državnem prvenstvu v svoji kategoriji osvojil 2. mesto in se domov vrnil s srebrno medaljo. Da je odlično pripravljen, je dokazal tudi v Trbovljah, kjer se je v močni skupini prebil do 3. mesta in osvojil bron.

Konstantno dobri rezultati na domačih in mednarodnih tekmovanjih sta Nini in Hani zagotovili mesto v mladinski karate reprezentanci s katero bosta že danes nastopili na 17. Balkanskem karate prvenstvu, ki se med 9. in 11.decembrom odvija v Sarajevu. Iz njunega matičnega kluba iz Žalca so se v reprezentanco uvrstili kar štirje tekmovalci, ki bodo zastopali Slovenijo na omenjenem prvenstvu.

Pomembno je omeniti, da Nina in Hana nista edini tekmovalki iz naše regije. Barve Slovenije bosta zastopali tudi Nastja Galič in Kaja Budič. Vsem skupaj lahko zaželimo obilo športne sreče.

D. K. S.

Galerija

_zz (1)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava