Ob dnevu prostovoljstva počastili tudi straške krvodajalce

8.12.2016 | 10:50

Ob dnevu prostovoljstva počastili tudi straške krvodajalce
Ob dnevu prostovoljstva počastili tudi straške krvodajalce

Občina Straža je 1.12.2016 v Kulturnem domu v Straži pripravila prireditev v počastitev dneva prostovoljstva. V Zakonu o prostovoljstvu je prostovoljstvo opredeljeno kot družbeno koristna brezplačna aktivnost posameznikov, ki s svojim delom, znanjem in izkušnjami prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in družbenih skupin. Prireditve so se udeležili predstavniki Civilne zaščite, prostovoljnih gasilskih društev, Karitasa, Društva upokojencev Straža, Osnovne šole, Rdečega križa, kulturnih društev, športnih društev ter ostali prebivalci ki se zavedajo, kako pomembno je prostovoljstvo.

Zavedati se moramo, da nas prostovoljstvo lahko navdihuje, obogati z novimi izkušnjami, nam da priložnost da se učimo od drugih in nam pomaga pri spoznavanju naših interesov.

Kako pomembno je prostovoljstvo pa sta poudarila tudi slavnostna govornika župan Dušan Krštinc in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole.

V okviru te prireditve smo skupaj z Rdečim Križem podelili priznanja krvodajalcem jubilantom za 5 do 50-krat darovano kri. 50-krat je kri daroval Alojz Pavček.

Za dobro vzdušje v dvorani pa so poskrbeli učenci Osnovne šole Vavta vas: Timon Krašovec, Matevž Krštinc, Brina Kren in otroci otroške folklorne skupine z imenom Brbučki.

Vsem prostovoljcem hvala za vaše nesebično delo.

Andreja Kren
Foto; David Potočar

Galerija

_rk (1)
_rk (2)
_rk (3)
_rk (4)
_rk (5)
_rk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava