Jože Kozinc in Pavel Groznik prejemnika plakete Državnega sveta RS Slovenije

8.12.2016 | 09:55

Jože Kozinc in Pavel Groznik prejemnika plakete Državnega sveta RS Slovenije

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je 5. decembra 2016 v dvorani Državnega sveta v Ljubljani podelil letošnje plakete Državnega sveta Republike Slovenije najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem. Med njimi sta plaketo prejela dva naša občana, in sicer Jože Kozinc in Pavle Groznik.

Na predlog župana Občine Ivančna Gorica Dušana Strnada in civilnih društev na Krki je za dolgoletno izjemno prostovoljno, strokovno in organizacijsko delo, plaketo Državnega sveta prejel Jože Kozinc iz Krške vasi. S svojim nesebičnim, pogumnim in izjemnim delovanjem v Krajevni skupnosti Krka, Štabu Civilne zaščite in številnih društvih na področju turizma, kulture, športa in gasilstva je pustil neizbrisen pečat v lokalnem in širšem okolju. Njegove ideje in dejanja lahko opredelimo za vizionarske, saj odločnost, pogum in inovativnost, značilno za njegovo poklicno pot, prenaša tudi na področje svojega prostovoljnega delovanja.

Plaketo Državnega sveta RS Slovenije je prejel tudi predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik iz Višnje Gore. Predlog za podelitev plakete je predlagala Turistična zveza Slovenije.  Pavel Groznik je s svojim dolgoletnim delovanjem na področju civilne družbe pomembno prispeval k razvoju turizma in turistične društvene dejavnosti v občini Ivančna Gorica, pri svojem delu pa vedno deloval povezovalno in z občutkom za prostovoljstvo in prostovoljno delo nasploh.

Na slovesnosti so prisostvovali župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, predstavniki društev in organizacij kot tudi številni krajani prejemnikov, ki so še kako ponosni na današnja nagrajenca.

Gospodu Jožetu Kozincu in Pavlu Groznik ob osvojenem priznanju izreka čestitke tudi župan Dušan Strnad z občinsko upravo. 

G. S.; Občina Ivančna Gorica

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava