Med zidanicami po Miklavževa darila

7.12.2016 | 14:15

Med zidanicami po Miklavževa darila
Med zidanicami po Miklavževa darila

"Ljudska modrost pravi, da če je na Miklavževo mrzlo, bo zima huda." Pa tokrat ni bila nič kaj huda, saj je društvo Srce Dolenjske odprlo svoje srce in Novomeščane in okoličane popeljalo strmo v hrib na priljubljeno rekreativno točko, novomeško Trško goro. Lahko bi dejali, da je naša Trška gora kot nekakšna ljubljanska Šmarna gora, ali pa kranjska Šmarjetna gora. To smo empirično tudi raziskali v našem društvu s pomočjo anketnega vprašalnika na temo "Priložnosti in izboljšave za razvoj turizma na novomeški Trški gori". Teorija je vendarle podkrepila prakso.

Srce Dolenjske je na prijeten gospodov dan, tik preden nas je obiskal ta dobri prvi mož, organiziralo že drugi svoj tematski pohod z naslovom: Iskanje Miklavževih daril.

Prijetno smo bili presenečeni nad precejšnjo množično udeležbo, bilo nas je okoli 60. V zadovoljstvo nam je, da Novomeščani radi hodimo, radi živimo zdravo ter tako skrbimo za svoje počutje in duševno zdravje.

Potrudimo se in pripravimo vedno določeno vsebino in možnost novega doživetja na samem pohodu. Tokratna je bila seveda praznična. Po dobri uri srednje zahtevne ture, seveda brez postanka, je cerkev odprla svoja vrata. Miklavž je pustil sporočilo za vse nas, tudi društvo je pustilo svoje sporočilo vsem zmagovalcem osvojenega vrha.

V prvi igri smo iskali 7 sporočil angelov, 7 srčkov, kateri so odprli ključe do Miklavževih daril. V drugi igri pa smo ugibali, kaj nam je vse Miklavž še prinesel. Igre so se najbolj razveselili naši najmlajši, pa tudi za starejše je bilo poskrbljeno. Ob neformalnem druženju smo se lahko pogreli s toplim napitkom, posladkali z Miklavževim pecivom ter ostalimi dobrotami. Tudi ljubitelji vinskega posebneža cvička so lahko prišli na svoj račun.

Hvala tudi naši vestni planinki Vlasti za prijetno darilo ob zaključku našega dogodka. Zelo smo se ga razveselili.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali, se z nami zabavali in veselo pokramljali.

Se vidimo prihodnje leto, z novo vsebino in možnostjo novih doživetij!

Srce Dolenjske

Galerija

_k (01)
_k (02)
_k (03)
_k (04)
_k (05)
_k (06)
_k (07)
_k (08)
_k (09)
_k (10)
_k (11)
_k (12)
_k (13)
_k (14)
_k (15)
_k (16)
_k

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava