Čiščenje naselja: Romi hočemo napredovati

7.12.2016 | 13:45

Čiščenje naselja: Romi hočemo napredovati

Včeraj, 5. 12. 2016, je poslanec Združene levice g. Hanžek v prostorih Občine Črnomelj predstavil vsebino predlaganih sprememb Zakona o romski skupnosti v RS. Na dogodku so bili prisotni predstavniki Občin Črnomelj ter Metlika ter lokalnih institucij, seveda pa tudi predstavniki romske manjšine iz Bele krajine. V pogovoru smo izpostavili vse ključne vidike, ki jih mora zakon nasloviti (dostop do osnovne infrastrukture, spremembe sestave Sveta romske skupnosti RS itd.) ter se spraševali, kakšno stališče bo do predloga zavzela koalicija.

Po predstavitvi smo izvedli tudi kratko čistilno akcijo dela romskega naselja Lokve, kjer smo napolnili veliki zabojnik za smeti. Upamo, da bo ta čistilna akcija postala trajna, saj se je izkazalo, da je tak pristop nujno potreben tako zaradi čistega okolja, kot dokazovanja oblastem, da Romi hočemo napredovati.

Z. G.

Galerija

_p (1)
_p (2)
_p (3)
_p (4)
_p (5)
_p (6)
_p (7)
_p (8)
_p (9)
_p

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

7.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni Rom 

Najprej pohvala da so počistili Lokve (Romsko naselje) Naj socialna služba da podatek koliko ljudi s tega naselje prejema socialno pomoč. No ko bomo imeli ta podatek je potebno izdelati seznam. Na njem bo zadolžitev, da vsak dan 5 prejemnikov pomoči čisti naselje. Kdor noče delati izgubi pomoč. Pa boste videli kako urejene bodo Lokve. Glede Hanžeka pa nič od nič. Od tako visokega po funkciji bi človek več pričakoval.Vsebino spremenb zakona o Romskih skupnosti bi lahko poslal po pošti. Kaj je Hanžek naredil da bodo imeli vsi otroci vodo? Cela Slovenija ve da se v posodah zmrzuje voda. V katerem stoletju živimo?

7.12.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni občan 

Ste pa močni na Lokvah. G. Hanžek vam pobira smeti, da vas ni sram. Kašna nesnaga. Mene je sram, da živijo v Beli krajini taki ljudje. Tako zdrave in mlade ženske pa tako zdravi in mladi moški hmmm! KATASTROFA.........

8.12.2016–1     + (1)     – (2)     Oceni vika lozar 

Vsak mali premik k socializaciji Romov je še kako dobrodošel in poslanec Hanžek je ubral pravo stvar in po končani službeni dolžnosti pritisnil na pravo struno in animiral vsaj nekaj Romov. Ob občinskih akcijah bi bilo potrebno razmisliti, da bi posebej aktivirali tudi akcijo čiščenja romskih naselij in okolice, seveda bi bili v to vključeni samo Romi. Počasi, počasi bi jim vcepili tudi kako dolžnost, prva dolžnost pa jim je šolanje! Tudi tu zelo šepamo. Glede vode v cisternah, ki zdaj pozimi zmrzuje pa je stvar drugačna. Nekateri Romi v tistem naselju se niso hoteli priključiti na omrežje in zdaj je problem! Se bomo vsi zaradi tega na glavo postavljali?

8.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni lokve 

Hanžek je dosti kriv da se s Cigani nič ne premakne , s takimi kot je on žal ne bo šlo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava