DL: Rešeni glob - Parkirna hiša brez panojev

5.12.2016 | 13:20

Oglasne table, ki so vrsto let krasile občinsko parkirno hišo, s katero  upravlja komunala, so poleti umaknili. Inšpektor ob tem ni nikogar  oglobil, sicer pa postopki še potekajo. (Foto: M. M.)

Oglasne table, ki so vrsto let krasile občinsko parkirno hišo, s katero upravlja komunala, so poleti umaknili. Inšpektor ob tem ni nikogar oglobil, sicer pa postopki še potekajo. (Foto: M. M.)

Novembra lani smo v Dolenjskem listu objavili članek Največjih in stalnih kršiteljev niso opazili, ki je opozoril na nezakonito oglaševanje po mestu. Predstavili smo sedem primerov in v prav vseh se je izkazalo, da gre za kršenje občinskih odlokov in predpisov, ki to področje urejajo. Še več: občinski inšpektorat menda za večino oz. šest naših primerov menda ni vedel in so (šele) novinarska vprašanja vzeli kot pobudo za uvedbo inšpekcijskega postopka.

Čez pol leta smo opazili, da oglasnih tabel, ki so vrsto let »krasile« parkirno hišo Portoval, dejansko ni več. Kot so za potrdili v kabinetu župana Gregorja Macedonija, drugih prijav ni bilo, večji del oglasov pa je bil tudi v 15-metrskem varovalnem pasu državne ceste, ki ga nadzira Prometni inšpektorat Republike Slovenije, a podatkov o njihovem ukrepanju nimajo.

Nas je predvsem zanimalo, kako so ukrepali na občinskem inšpektoratu in ali so izrekli kakšne globe: »Globe niso bile izrečene, ker gre za prvo obravnavo primera, bo pa inšpektorat za vsako nadaljnje nedovoljeno oglaševanje na parkirni hiši izrekel globe. Izvajalcem oglaševanj so bile izdane inšpekcijske odločbe z odrejenimi roki za odstranitev nelegalno postavljenih oglaševalskih objektov. Izvajalci oglaševanja so jih kljub vloženim pritožbam zoper odločbe upoštevali in objekte v odrejenih rokih odstranili sami (v juniju). Tako inšpekcijski kot prekrškovni postopki inšpektorata sicer še potekajo.«

Članek je bil objavljen v 35. številki Dolenjskega lista 1. septembra 2016

M. Martinović

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

5.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni jošk 

Ni vedel, a to je njihovo delo. Zakaj jih že imamo ? Naj vrnejo denar od plač.

5.12.2016Oceni drugorazredni državljan 

A tudi meni ne bo izrečena globa, ko bom prvič obravanavan. PROSIM ZA ODGOVOR PRISTOJNE SLUŽBE

5.12.2016Oceni opazka 

Kot vem, pristojne službe, ne odgovarjajo po komentarjih. Pot pod noge in vprašat na ustrezne pristojne službe.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava