DL: Pred lekarno parkirajo vsi, samo stranke ne!

2.12.2016 | 13:00

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Bralec iz okolice Metlike se še spomni, kako so se pred leti na metliški občinski upravi hvalili, kako so pri metliški lekarni gradili 17 parkirišč. »A očitno jih je bilo 16 zgrajenih v glavnem za stanovalce bližnjih stanovanjskih blokov, eno pa je za invalide. Da je temu res tako, sem ugotavljal eno od sobot, ko so uradi zaprti, na parkirišču pred Mercatorjevo trgovino je bilo še veliko prostih parkirnih mest, parkirišče pred lekarno pa je bilo skoraj zasedeno, čeprav sem bil v lekarni edina stranka. Opazil sem tudi že, da marsikateri hudo bolan pacient, ki pride od zdravnika v lekarno po zdravila, parkira kar na pločniku pred lekarno, ker je bližnje parkirišče polno. Tako parkirano sem videl tudi vozilo zdravstvenega doma. Zato predlagam županu, da vsaj pet parkirišč pred lekarno označijo z napisom: ´Samo za stranke lekarne´. Tistega, ki tega ne bo upošteval, pa naj kaznujejo,« je bil jezen bralec, ki je še dejal, da v bogati Ljubljani marsikje za nakup parkirnega prostora ni dovolj 10.000 evrov, v revni Metliki pa so z davkoplačevalskim denarjem gradili parkirišča, ki jih sedaj davkoplačevalci še uporabljati ne morejo, ker jih zastonj uporabljajo stanovalci.

Članek je bil objavljen v 34. številki Dolenjskega lista 25. avgusta 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

2.12.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni siol 

Popolnoma ista pesem je v Sevnici pred zdravstvenim domom. Vendar, pa je tam znak - "samo za ZD Sevnica", ki ga blokovčani mirno ignorirajo.

3.12.2016Oceni Jan 

Zadnji stavek v pismu: a stanovalci niso davkoplačevalci?

4.12.2016Oceni anina 

saj isto se dogaja v Črnomlju,nimaš kam parkirat ,v lekarni pa nobenega, niti pred zdravstvenim domom nobenega parkirišča fraj, lahko greš od Lidla peš do lekarne

4.12.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni aniča 

sam priznaj da je črnomelj itak gnil v vseh pogledih,od služžb,do,do....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava