70 let LD Plešivica Žužemberk; zveza slabo obvešča

27.10.2016 | 13:30

70 let LD Plešivica Žužemberk; zveza slabo obvešča

V petek, 21.10.2016, so se na neformalni obeležitvi 70. letnice delovanja LD Plešivica Žužemberk, pri lovski koči Komanca, v njihovem lovišču, zbrali njihovi člani. Navzoča je bila dobra četrtina lovcev. Od gostov sta se udeležila župan občine Žužemberk g. Franc Škufca in podžupan g. Jože Šteingel. Navzoči lovci so si bili mnenja, da je potrebno tovrstne velike jubileje obeležiti v kraju, kjer delujejo, torej v njihovem lovišču, za katerega skrbijo. Ravno iz tega razloga so prišli na sam dogodek, čeprav jih je pričakala zaklenjena lovska koča. To ni skalilo dobre volje in razpoloženja, saj so si lovci naredili razsvetljavo s pomočjo agregata.

S tem so tudi žužemberški lovci simbolično in skromno, z malico iz nahrbtnika, a na dostojanstven način obeležili častitljiv jubilej delovanja.

Le slabi dve uri kasneje je v okviru Lovske zveze Novo mesto potekala proslava, namenjena lovskim družinam. Nekateri člani LD Plešivica so vabilo na prireditev prejeli, za druge pa je bilo vidno le dan pred prireditvijo na oglasni deski. Tudi to je zagotovo eden od številnih razlogov, da je bila udeležba na tej prireditvi s strani LD Plešivica tako pičla.

LD Plešivica se namreč uvršča med največje lovske družine v državi in gospodari z dobrimi 9.000 ha površine. Gre za bogato lovišče kjer je navzoča vsa divjad. Lahko se pohvalijo z navzočnostjo velikih zveri, jelenjadjo, divjimi prašiči, srnjadjo ter mala divjadjo. V lovišču se občasno pojavi celo gams.

Udeleženci neformalne proslave

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

27.10.2016+1     + (3)     – (2)     Oceni Jože 

Škoda, da se tako avtoritativno vodi to organizacijo, vabi se le izbrane lovce, ostali pa...mislim, da je to velika napaka res slabega predsednika družine in novomeškega združenja.

27.10.2016+2     + (3)     – (1)     Oceni lovec iz posavske regije 

Vodstvo take lovske družine in menda tudi Zveze lovskih družin Novo mesto je lahko sram. Barabe!

27.10.2016Oceni ris 

župana pa podžupana pa ni nikjer to ste zlagal.

27.10.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Lovec 

Lepo , da tudi LD Plešivica praznuje obletnico! res pohvalno!

28.10.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni klemen 

Žlostno je takole praznovati, pa tudi tisto praznovanje prej ni nima nobene vrednosti. Obletnica brez članov ni obletnica ali je pa pomen sam sebi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava