Večer nemške književnosti v Črnomlju

27.10.2016 | 12:05

Večer nemške  književnosti v Črnomlju

Zgodi se, da kakšen kulturni dogodek uspe zadovoljiti občinstvo in organizatorje in tokrat se je zgodilo nad pričakovanji. V soboto, 22. oktobra, smo v nekdanji gostilni Skubic v Črnomlju doživeli nadvse prijeten, intimen in topel kulturni večer.

Pozdravni nagovor je pripravila Sociologinja kulture in organizatorka večera Ksenija Gorše ter nam predstavila predavateljico Dr. Andreo Leskovec , ki je izredna profesorica nemške književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Predavateljica se je dotaknila nemške literature in vesti, govorila je o intelektualizmu 20.stoletja v Nemčiji. Z občutljivo temo se nas je globoko dotaknila, saj je tudi sama rojena v Nemčiji, prišli pa smo do zaključka, da vsi nekako nosimo odgovornost do prihodnosti naših zanamcev, ne glede na to v kateri državi smo.

Glasbena gosta Katja Šulc, ki je trenutno najbolj prepoznavna šansonjerka v Sloveniji ter spremljava s harmoniko, Rihard Zadravec sta popestrila dogodek s skladbami Marlene Dietrich. Njun nastop nas je očarljivo pobožal v nemškem jeziku.

Večer se je nadaljeval z druženjem ob prigrizku, ki ga je domačin Jože Skubic s sinovoma pripravil v svoji nekdanji gostilni. Večina gostov je obujala prijetne spomine večletnih druženj različnih generacij v sicer zaprti gostilni, Ksenija Gorše pa nas je opomnila, da se je tukaj že velikokrat srečalo mnogo znanih umetnikov in intelektualcev, ki so razpravljali o aktualnih temah, vse pa je zapisano v knjigi Saga o Poličih, ki jo je napisal Vasilij Polič.

Prostor smo opremili z likovnimi deli članov društva KUD LATERNA, dogodek pa je tudi podprla Občina Črnomelj, ki se ji za prisluh še posebej zahvaljujemo.

Nataša Fir Čečura

Galerija

_nemsko (1)
_nemsko (2)
_nemsko (3)
_nemsko (4)
_nemsko

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

27.10.2016Oceni CASTNI OBCAN 

Je to sprava , včasih so občinarji zapirali gostilne v Črnomlju. JE TO BOJ MED STARO IN MLADO UDBO

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava