Tudi Posavci bodo čarali

27.10.2016 | 08:55

Tudi Posavci bodo čarali
Tudi Posavci bodo čarali

V Mariboru bo sredi meseca novembra potekalo mednarodno srečanje čarobnih umetnikov v organizaciji Magic Studia Maribor, ki ga že dve desetletji vodi najuspešnejši slovenski čarobnik Vladimir Mikek – Wladimir in avstrijskega združenja čarodejev Magischer Ring Austria, od koder so organizatorji tudi ime Magibor zaradi slovensko – avstrijske čarobne naveze poimenovali MRA-GIBOR 2016.

Tudi Posavci v tem sklopu trodnevnega mednarodnega čarobnega srečanja ne bomo brez predstavnikov, saj med njimi sodelujejo najuspešnješi Niko Fric iz Sevnice, Klub Čarodej Radeče, ki ga vodi g. Branko Kavšek, in čarodej Mr. Dorian iz Brežic.

SPOZNAJMO WLADIMIRJA

Vladimir Mikek - Wladimir je eden najbolj priznanih slovenskih umetnikov s področja moderne magije v Evropi, kar dokazuje tudi laskavi naslov svetovnega podprvaka, ki ga je osvojil na svetovnem tekmovanju čarobnih umetnikov leta 1991 v Švici. To je do sedaj tudi sicer najvišja uvrstitev slovenskih čarobnikov-čarodejev na tovrstnih prireditvah v svetu.

Prav zato njegove presenetljive spretnosti še danes navdušujejo najbolj elitne kroge po vsej Evropi. V Sloveniji je poznan predvsem kot organizator velikega tradicionalnega mednarodnega kongresa čarobnikov MAGIBOR, ki se odvija kot bienale v Mariboru, pa tudi z malih zaslonov se ga mnogi še spomnijo kot duhovitega sodelavca oddaje Planet In.

V letu 1992 so v Mariboru na njegovo pobudo čarodeji ustanovili klub z imenom “Magic Studio Maribor”, ki ga Wladimir vodi še danes. Klub šteje danes 60 članov, med katerimi so tudi priznani mojstri te umetnosti iz Avstrije in Hrvaške.

Iz njegovega raznolikega programa velja omeniti perfekcionistično izdelano točko "Broadway", ki je osvojila ne le srca občinstva, temveč tudi strokovnjakov, ki so že po naravi izredno kritični. Tudi pohvala najbolj priznanega čarobnika sveta, Davida Copperfielda, ki jo je dobil Wladimir na svetovnem kongresu iluzionistov v švicarskem mestu Lausane, nikakor ni presenetljiva.

Vladimir Mikek, z umetniškim imenom Wladimir, se z magijo sicer ukvarja že 40 let, že tri desetletja pa to počne poklicno kot samostojni ustvarjalec na področju kulture. V zadnjem času je odprl tudi magični studio, kjer se vrstijo seminarji, šola magije ter srečanja klubskih čarobnikov ...

MRA-GIBOR 2016

V Mariboru se bodo v času od 11. 11. do 13. 11. 2016 v tamkajšnjem Narodnem domu spet zbrali čarobni umetniki in iluzionisti z vseh koncev sveta: Evropejci, Azijci, Američani ... pisana druščina umetnikov, ki jim je edini cilj, da razveseljujejo, zabavajo, nasmejijo in načudijo ljudi, da postane naš vsakdan lepši, zabavnejši, prijetnejši.

Kot smo že zapisali, je tokratni 17. kongres dvodeželni oz. avstrijsko slovenski, zato tudi nenavadno ime MRA-GIBOR, sestavljeno iz MAGIBOR in Magischer Ring Austria.

Na MRA-GIBORU, kot se mariborski magični festival imenuje, bodo med seboj tekmovali, si izmenjali izkušnje in rekvizite, priznani mojstri pa bodo predavali in razkrivali skrivnosti ter svetovali na podlagi svojih bogatih izkušenj.

GALA SHOW

Dvourni večerni gala show pa bo, kot vrhunec celotnega kongresa zaključna prireditev in bo namenjen širšemu občinstvu. Letos so pripravili posebno veliko atraktivnih točk, saj bo med drugimi nastopil tudi aktualni svetovni prvak Hector Mancha iz Španije.

Ostali nastopajoči:

Fred Cie Poc (Francija)

Franz Koffer (Madžarska)

Wolfgang Moser (Avstrija)

Zuc & Silhouette (Francija)

Mr. Fox (Latvija)

Cheffmagic (Danska)

Magic Wladimir (Slovenija)

Pripravil: R. Zorko&Wladimir

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava