Odprtje gozdne ceste Vavpčke Trave – Škrilj

26.10.2016 | 13:00

Odprtje gozdne ceste Vavpčke Trave – Škrilj

Občina Semič v mesecu oktobru praznuje občinski praznik. V sklopu občinskega praznika se zvrstijo številne otvoritve, med njimi je bila v sredo, 19. 10. 2016, otvoritev nove gozdne ceste Vavpčke Trave – Škrilj.

Kulturni program je pripravila Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič. Zbrane je nagovorila županja, ga. Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je občina pristopila k izdelavi projektov za dve novi gozdni cesti že leta 2008, in sicer za cesto Pri tabli – Ravno Bukovje in cesto Vavpčke Trave – Škrilj, ki naj bi omogočili krožni promet okoli Smuka. Šele letos se je ponudila možnost, da se sredstva za vzdrževanje gozdnih cest, ki jih je država namenila občinam po naravni nesreči z žledom, usmeri v izgradnjo nove ceste. Projekt izgradnje je bil prijavljen tudi na javni razpis za pridobitev sredstev Evropskega sklada za razvoj podeželja.

Nova gozdna ceste Vavpčke Trave – Škrilj je bila zgrajena v dolžini 1.400 m, vrednost del pa je znašala 33.830,00 EUR. Dela se izvajajo tudi na gozdni cesti Ravno Bukovje v dolžini 500 m, vrednost del pa znaša 15.000,00 EUR.

Investicijo je blagoslovil župnik, Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z vodjo Območne enote Zavoda za gozdove Novo mesto, Antonom Turkom in predstavnikom lastnikov gozdov, Ivanom Bukovcem, investicijo tudi uradno predala namenu.

Občina Semič

Galerija

_semic (1)
_semic (2)
_semic (3)
_semic (4)
_semic (5)
_semic

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

26.10.2016Oceni krajan 

Kako pa je lahko župnik "blagoslovil" cesto na uradnem dogodku - kaj pa ločitev cerkve in države? To se mi zdi močno sporno in neprimerno.

26.10.2016Oceni ive 

Krajan, imaš prav, ali pa nimaš... Na cestah in pri vožnji ni nikoli odveč božji blagoslov. Seveda, če previdno voziš. Ločitev cerkve in države DA, ampak ločitev vernih in nevernih pa NE. Po cesti vozijo tudi tisti, ki jim blagoslov veliko pomeni. Za ostale pa je itak to brezpredmetno.

26.10.2016Oceni Amerikanec 

Krajan kje ti živiš? Mi v Ameriki vemo, da vas vodi cerkev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava