Novomeške telovadke na Šalamunovem memorialu

26.10.2016 | 09:10

Novomeške telovadke na Šalamunovem memorialu

V nedeljo, 23.10.2016, je v Mariboru potekalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki za ženske in moške, 49. Šalamunov memorial, ki so se ga udeležili predstavniki Avstrije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Kosova in Slovenije. Tekmovanja so se udeležili tudi štirje predstavniki Gimnastičnega društva Novo mesto.

V ženski konkurenci so nastopile Maja Zaman v kategoriji mladink ter Lana Oberč in Neža Erpič v kategoriji deklic starih 12 let ali mlajše. Luka Bojanc je bil edini predstavnik GD Novo mesto v moški konkurenci in je nastopil v kategoriji članov, kjer je tekmovanje štelo tudi kot državno prvenstvo v absolutni kategoriji.

Maja Zaman, ki zaradi poškodbe hrbta nastopa le na parterju, je bila z odlično izvedeno vajo najboljša Slovenka med mladinkami. Na parterju je osvojila izvrstno 5. mesto. Lana Oberč in Neža Erpič sta se v številčni mednarodni konkurenci uvrstili na 10. in 11. mesto v mnogoboju. Najboljšo uvrstitev je Lana dosegla na gredi, Neža pa na preskoku.

Vsa dekleta so prikazala lepe vaje, ki so v kombinaciji z dobro izvedbo dober pokazatelj pred prihajajočim državnim prvenstvom v športni gimnastiki, ki ga bomo v decembru lahko spremljali v živo v domačem Novem mestu.

A. Š. E.

Galerija

_u (1)
_u (10)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u (7)
_u (8)
_u (9)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava