Krčani na šolski judo ligi

26.10.2016 | 08:45

Krčani na šolski judo ligi

V ljubljanskem Športnem centru Triglav je v soboto, 22.10., potekal prvi krog šolske judo lige. Tekmovanja se je udeležilo 730 osnovnošolcev do petega razreda. Med njimi je bilo tudi trinajst članov JK Krško iz štirih osnovnih šol, in sicer: Krško, Leskovec, Senovo in Cerklje ob Krki. Pomerili so se v borilnih igrah in poligonu. Takšno tekmovanje je namenjeno privajanju otrok na tekmovalne pogoje. Odlična organizacije ŠD Mala šola juda in otrokom prilagojena pravila zagotavljajo družinam pozitivne izkušnje na prvih tekmovanjih.

Po prijavi starši prepustijo otroke animatorjem na blazinah, ki vodijo zabavno ogrevanje. Nato se po starosti in teži razdelijo v skupine po štiri. Med seboj se pomerijo v borilnih igrah in hitrostnem poligonu. Brez pritiskov zmage in “vrhunske” izvedbe so takšna tekmovanja družinski dogodek. Vsak tekmovalec ima zagotovljeno kolajno, ki jo vsi tekmovalci s ponosom obesijo okoli vratu ob koncu tekmovanja. Ves dogodek seveda ovekovečijo tudi starši s svojimi kamerami, ki ognjevite tekmovalce ponosno vzpodbujajo.

Takšna tekmovanja so posebna izkušnja tudi meni kot trenerju. So edina priložnost, da si tekmovanje ogledam brez kakršnih koli obveznosti. Včasih nisem bil ravno zagovornik ideje prilagojenih pravil na tekmovanjih. Danes pa sem popolnoma prepričan, da je šolska judo liga pravilen začetek poti za najmlajše tekmovalce. Zabavno je opazovati različne odzive otrok in staršev. Pričakovanje pred tekmovanjem se prelije v pozitivno tekmovalnost, ki temelji na družinski povezanosti in stremi k vzpodbujanju. Tudi zaradi velikega vpliva staršev na vztrajanje otrok v športu, je pomembno, da se že v začetku spoznajo z njim.

Opažam, da ljudje prepoznavajo in sprejemajo ideje o športnem treniranju otrok, ki jih posredujemo. To je velika vzpodbuda za nadaljnje delo, ki temelji na kakovostnem programu razvoja gibalnih sposobnosti otrok, zagotavljanju pogojev za stalni napredek in vzgoji strokovnega kadra, ki bo izboljšal delovanje kluba.

Rezultati

OŠ Jurija Dalmatina Krško

Gracar Maša – 18. točk, 1. mesto

Pesrl Jakob – 18 točk, 1. mesto

Oljača Luka – 15 točk, 3. mesto

Pesrl Patrik – 13 točk, 3. mesto

Cerovec Zala – 9 točk, 4. mesto

OŠ XIV. divizije Senovo

Risonjič Erik – 16 točk, 1. mesto

Cvirn Enej – 13 točk, 3. mesto

Hlastan Aljaž – 13 točk, 3. mesto

Djordjevič Lan – 9 točk, 4. mesto

Hlastan Andraž – 9 točk, 4. mesto

OŠ Leskovec pri Krškem

Kukovičič Jaša – 14 točk, 2. mesto

Racman Trina – 13 točk, 3. mesto

Cerklje ob Krki

Marjanovič Skrbinek Ian – 16 točk, 2. mesto

Ivan Širola, Judo klub Krško

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (14)
_v (15)
_v (16)
_v (17)
_v (18)
_v (19)
_v (2)
_v (20)
_v (21)
_v (22)
_v (23)
_v (24)
_v (25)
_v (26)
_v (27)
_v (28)
_v (29)
_v (3)
_v (30)
_v (31)
_v (32)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava