Karateistom kar osem medalj na mednarodnem karate turnirju v Kostajnici

26.10.2016 | 08:20

Karateistom kar osem medalj na mednarodnem karate turnirju v Kostajnici
Karateistom kar osem medalj na mednarodnem karate turnirju v Kostajnici

V nedeljo, 23.oktobra, je v Kostajnici v BiH potekal 3. mednarodni karate turnir  WKF,  ki se ga je udeležilo 311 tekmovalcev iz 27 karate klubov iz 4 držav. Tudi naši štirje tekmovalci, pod vodstvom trenerja Franjo Horna, so bili med njimi. Nastopali so v katah ekipno in posamezno.

Najprej je nastopala ekipa deklic v sestavi Ester, Ana in Maša. V konkurenci 6 ekip so zmagale in  osvojile 1. mesto.

Sledilo je tekmovanje v katah posamezno. Prva je med najmlajšimi - 2008 letnik in mlajše,  nastopala Ester Horn. V konkurenci 12 deklic je Ester po več zmagah v krogih prepričljivo osvojila 1. mesto. Tako kot vsi naši tekmovalci kasneje, je tudi Ester tekmovala še v eni starostni kategoriji, starejši od te kamor resnično spada. Tako je ona nastopala z deklicami letnik 2007, ki so dve leti starejše kot ona. Kljub temu pa je Ester na tem tekmovanju dokazala, da redno delo daje rezultat, saj je tudi tukaj, med 8 deklicami osvojila odlično 1. mesto. To je bila Esterina tretja zlata medalja na tem tekmovanju, s tem pa je Ester postala tudi najuspešnejša tekmovalka turnirja.

Za njo je med deklicami letnik 2006 nastopala Ana Mihelčič. Po eni zmagi, enem izgubljenem boju in potem še eni zmagi je Ana zasegla 3. mesto. Tudi ona je kasneje nastopila še s starejšimi deklicami letnik 2005, a je Ana žal premoč nasprotnici morala priznati že v prvem krogu in kasneje ni več dobila možnosti nastopa. A  z dvema medaljama okrog vratu eno iz ekipnega nastopa in drugo iz posameznega, je bil tudi za Ano to uspešen dan.

Istočasno je na drugem tatamiju nastopal Swen Horn med dečki letnik 2007. Swen je zmagal tri kroge tekmovanja in se uvrstil v finalni nastop, kjer pa je po sodniški oceni 3:2 žal izgubil boj in tako zasedel 2. mesto. Kot že rečeno je tudi Swen nastopal še z eno skupino starejših kot je on, torej z dečki letnik 2006.Tu je bila konkurenca še večja, številčnejša in kvalitetnejša. A je Swen premagal vse svoje nasprotnike, tudi v finalu in osvojil odlično 1. mesto. Tako je tudi Swen tekmovanje končal z dvema medaljama okrog vratu.

Čakali smo še na nastop 13-letnega Michela Horn. Ne samo mi, tudi nekateri njegovi konkurenti, gledalci, organizatorka tekmovanja in sodniki. Michela že marsikdo dobro pozna. Po treh krogih v svoji kategoriji dečkov 2003 je Michel tudi v finalu zmagal in kot pričakovano osvojil 1. mesto. Tudi v kategoriji kadetov je Michel vse premagal in zasluženo tudi med kadeti osvojil 1. mesto. Kot vsi ostali naši tekmovalci je tudi Michel tekmovanje končal z dvema zlatima medaljama, kar ga je ta dan postavilo na 2. mesto, takoj za sestro Ester.

Lepa organizacija tekmovanja in relativno hitro končani nastopi naših tekmovalcev, ki so bili po vrhu še odlični, so nedeljo naredili še lepšo.

Tajništvo karate kluba

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava