Srečanje podporne skupine staršev, prijateljev in svojcev osebam z motnjami hranjenja, grad Grm Novo mesto

26.10.2016 | 18:00

Sreda, 26.10.2016 ob 18ih, Novo mesto, grad Grm, Skalickega 1, sejna soba Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije

Srečanje bom vodila Alenka Keber, mati hčerke, ki je imela motnje hranjenja. Ker je skoraj ni situacije, ki je nisem preživela, bi srčno rada delila svoje izkušnje in znanje in bila v pomoč in oporo tistim, ki si to želijo.

Pred petimi leti sem se srečala z dejstvom da ima moj otrok motnje hranjenja. V resnici so bile pri hčerki motnje hranjenja prisotne že prej. O tem sem si želela z nekom spregovoriti. Želela sem povedati, kako se pri tem počutim. Vprašati kaj lahko naredim, da se ne sesujem in sem opora svojemu otroku. Bližnji in okolica niso razumeli kako se počutim,v kakšnih stiskah sem jaz in moj otrok. Takih srečanj na Dolenjskem in v Beli Krajini nisem našla.

Od samega začetka me je zanimalo kako se počuti oseba z motnjami hranjenja. Prebrala sem vse, kar je na temo čutenja in čustvovanja v Slovenskem jeziku obstajalo na internetu in v knjižnici. Motnje hranjenja so posledica več dejavnikov in niso modna muha. Prenajedanje, stradanje, bruhanje, prekomerna telovadba itd so le zunanja podoba, klic na pomoč, ki ima notranje vzroke. Gre za psiho, čustva in občutke.

Na srečanjih vam povem VSE; o solzah, nemoči, občutkih krivde, strahu, jezi, razočaranju, presenečenju, skrbi zase, sreči, celi paleti čustev in občutkov.

Dodana vrednost teh druženj bo občasna prisotnost hčerke, ki bo s svojo zgodbo pomagala razumeti vaše bližnje.

V kolikor ste zainteresirani za vodena druženja ali individualno svetovanje, me pokličite na 070 725 875 ali pišite na aalenci@gmail.com.

Udeležba na srečanju je brezplačna.

Srčno vabljeni!

Alenka Keber

aalenci@gmail.com

070 725 875

www.Alenkakeber.com