Kljub remiju krkaši še vedno na tretjem mestu

24.10.2016 | 08:40

Kljub remiju krkaši še vedno na tretjem mestu
Kljub remiju krkaši še vedno na tretjem mestu

Novomeška Krka je po petih zaporednih zmagah tokrat v 8. krogu 1. SRL v Škofji Loki iztržila neodločen rezultat, po 60. minutah je na semaforju kazalo 18: 18.

Srečanje so krkaši začeli nekoliko nervozno, tekmeca pa sta se vseskozi izmenjavala v vodstvu. Na velik odmor sta ekipi odšli s poravnanim rezultatom, kar je nakazovalo na izjemno borbeno igro tudi v nadaljevanju. V izjemno napetem nadaljevanju se je sprva zmaga nasmihala domači Loki, ki je v 53. minuti vodila z 18:16. Načrte jim je pokvaril Jan Jurečič, ki je dosegel zadnja dva gola za Novomeščane, izenačujočega v 57. minuti razburljivega dvoboja.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Grega Jamnik s štirimi, v gostujoči pa Jurečič s petimi goli.

Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, novomeška pa bo gostila Dravo Ptuj. Obe tekmi bosta v soboto, 29. oktobra.

Izjavi po tekmi:

Anže Vrbinc, igralec RD Loka: "Danes je prevladovala obramba obeh ekip in vratarjev, ki sta bila oba na res zelo visokem nivoju. Tekma se je odvijala tako, kot smo pričakovali; borbeno in čvrsto, kar se je videlo tudi po številu izključitev. Mislim, da smo si zasluženo razdelili točke".

Mirko Skoko, trener Krke: "Mislim, da je remi najbolj pravičen. Če pa gledam celotno tekmo, pa mislim, da si te točke niti nismo zaslužili, če sem iskren. Zelo slabo smo namreč odigrali v napadu. Ne vem, kaj se dogaja, tudi realizacija je bila zelo slaba, slab prehod v protinapadu, po drugi strani pa je bila obramba zelo dobra. Tomić je branil odlično, kar mu je omogočila ta obramba, ampak dejstvo je, da zadnjih pet, šest medsebojnih tekem Loke nismo uspeli premagati, saj ravno proti Ločanom igramo najslabše tekme. Podobno je bilo tudi na tekmi z Dobovo. Mislim pa, da je vsa stvar samo in zgolj v glavah fantov. Nihče jim res ne more očitati, da se niso borili. Dali so res vse od sebe, srce so pustili na igrišču, a so porabili preveč moči v obrambi, zato je bil napad slabši. Enostavno imajo neko psihično prepreko proti nekaterim ekipam in to je potrebno rešiti. Vem, da smo dobro fizično in psihično pripravljeni, ampak je danes enostavno zatajila psiha. Po drugi strani pa, če gledamo rezultatsko, nam ta točka veliko pomeni, lahko pa bi zmagali, saj smo nedvomno boljša ekipa od Loke".

Dvorana Poden, gledalcev 300, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Kozina).

Urbanspace Loka: A. Vrbinc, Panjtar, M. Vrbinc, Šibanc 2 (1), Kavčič 1, Štremfelj 2, Rant, Cingesar, Bradeško 2, Damjan, Pipp 1, Jesenko 3, Plestenjak, Maček 1, Jamnik 4 (3).

MRK Krka: Brajer, Nunčič, Tomić, L. Rašo 1, Jurečič 5 (2), Lavrič 2, Didovič 2, Okleščen 1, Pršina, Irman 1, Jakše 1, Udovič, D. Rašo, Bezgovšek 2, Adamčič, Klobčar 3 (1).

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 7 (4), Krka 6 (3).

Izključitve: Urbanscape Loka 12, Krka 16 minut.

Rdeči karton: /.

MRK Krka

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava