Bralcem naproti s potepinkami iz Valvasorjeve knjižnice

23.10.2016 | 11:45

Bralcem naproti s potepinkami iz Valvasorjeve knjižnice
Bralcem naproti s potepinkami iz Valvasorjeve knjižnice

Potepinke iz knjižnice, projekt Valvasorjeve knjižnice Krško, s katerim knjižnica stopa naproti bralcem tudi zunaj knjižničnih zidov, se uspešno širijo, saj je v tem tednu projekt zaživel na novi, a hkrati že stari lokaciji. Po aprilu 2015, ko so knjige potepinke dobile svoje mesto v drugem nadstropju Zdravstvenega doma Krško pred ordinacijo dr. Nataše Obradović, so se jim v tem tednu ob preselitvi ordinacije dr. Obradovićeve v pritličje ustanove pridružile nove potepinke z enakim poslanstvom – širiti bralno kulturo, opozarjati na pomen branja, kratkočasiti, zabavati, poučevati, pripomoči k aktivnemu in smiselnemu izkoriščanju časa …

Prve skupine potepink so začele nagovarjati posameznike v letu 2014; prelistate, preberete, odnesete, vrnete jih lahko v Nakupovalnem centru Qlandia Krško, obiskovalci MC Krško, marsikdo je posegel po potepinkah v poletnem času na bazenu v Brestanici ali ob vdihovanju bohorskega zraka ob koči na Bohorju; potepinke pozdravljajo tudi pred knjižnico na Senovem, na Mestni tržnici v Kostanjevici na Krki, z njimi se srečujejo prebivalci Kerinovega Grma.

Razlogov, zakaj se knjige odpravijo na potep, je mnogo - prostorska stiska v matični knjižnici, promoviranje branja in izmenjave knjig, širjenje bralne kulture, zabava, poučevanje, kratkočasenje in še in še. Seveda pa je potrebno upoštevati, da za knjigami, še tako živimi, vedno stojijo ljudje. Tudi v primeru potepink. Brez sodelovanja predstavnikov posameznih ustanov z Valvasorjevo knjižnico Krško se ideja potepink ne bi rodila, brez bralcev, ki, sodeč po izkušnjah, radi posežete po potepinskih knjigah, projekt ne bi zaživel. Pri potepinkah lahko posamezniki sodelujete ne le z branjem, ampak tudi s prispevanjem že prebranih knjig. Če želite dobro in/ali poučno zgodbo deliti z drugimi knjižnimi navdušenci, vabljeni, da odložite knjigo na bližnji knjižni polici s potepinkami ali pa jih prinesete v Valvasorjevo knjižnico Krško, kjer bomo knjige usmerili med nove bralce.

Urška Šoštar
Valvasorjeva knjižnica Krško

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava