V Novem mestu raste nov namiznoteniški rod - Božič, brata Omrzel, Zupančič in Zabukovec na vrhu lestice

23.10.2016 | 09:30

Simbolična slika (foto: arhiv)

Simbolična slika (foto: arhiv)

V Drgančevju, v Dolenjskem namiznoteniškem centru, so mladi igralci novomeške 2. ekipe Krke včeraj odigrali pomembni tekmi drugega kroga 3. slovenske namiznoteniške lige.

V prvem srečanju so se srečali z moštvom Royal Beach iz Škofje Loke in gladko zmagali s 5:0. Aljaž BOŽIČ je ugnal Jako Kanca s 3:1, Mitja OMERZEL gladko s 3:0 Aljaža BOGATAJA, na 3:0 je povišal Domen ZUPANČIČ. Slavil je nad najboljšim gostujočim igralcem s 3:1. V nadaljevanju sta Mitja in Jožko OMERZEL s 3:0 premagala KANCA in BOKALA ter v 45-ih minutah zaključila dvoboj s 5:0. Rezervi v domači vrsti Vidu ZABUKOVECU na tem srečanju ni bilo potrebno nastopiti.

V drugi tekmi so se srečali z moštvom KAJUH SLOVAN iz Ljubljane. Domen Zupančič je s 3:0 premagal Miho ČERNETA, Jožko Omerzel s 3:0 na Petra VITAMVASA, Mitja Omerzel je s 3:1 ugnal Maja POGAČARJA, na 4:0 je povišal Jožko Omerzel v izenačenem dvoboju, ko je Černeta težko, a zasluženo premagal šele v petem nizu, ki se je končal z 11:8. Edino točko je gostom priboril Pogačar z zmago nad Zupančičem s 3:0. Zmago domačim je v šesti igri priboril najmlajši v dvorani Mitja Omerzel. S 3:0 je odpihnil vrstnika Vitamvasa in postavil končni izid 5:1.

Mladi igralci Krke, ki se v tretji ligi v glavnem kalijo in nabirajo izkušnje, so po treh tekmah s tremi zmagami na vrhu prvenstvene lestvice, saj so izgubili vsega en posamični dvoboj.

Dušan Pezelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava