Začeli smo novo šolsko leto Univerze za starejše

22.10.2016 | 13:50

Začeli smo novo šolsko leto  Univerze za starejše

Najbolj navdušeni učenci smo začeli zadnji. Toda s svojo radovednostjo in željo po novem znanju in oživljanju spomina bomo prehiteli vse šolarje. Tako smo prepričani člani Univerze za starejše pri RIC-u v Novem mestu. S prijaznim druženjem ob zajtrku smo v gostišču na Loki začeli s predstavitvijo programa. Uvodni govor in dobro popotnico nam je zaželela v. d. direktorice Marjeta Gašperič, ki si je vzela čas še za nas. Naša nova koordinatorka Simona Pavlin se je dobro pripravila na to srečanje. Oborožena z novo knjižico s programi nas je seznanila z vsebino. V njej je veliko novih ponudb in tudi starih. V štiri sklope razdeljene dejavnosti ponujajo: Skrbimo za svoje zdravje, Krepimo sive celice, Živimo radostno in ustvarjalno, Dodatna ponudba pa ponuja še: izlete, študijske krožke, jezikovni delavnici in središče za samostojno učenje.

Preizkušene vsebine študijskih krožkov nas bodo letos spet zvabile v učilnice. Zanimive teme Četrtkovih srečanj pa nam bodo vsak teden ponudile nova znanja , spoznanja in zanimivosti . Med njimi so potovanja najbolj obiskana. Posebno zanimiv bo program o prostovoljstvu, ki ga bomo spoznali med letom. Sedaj je pred nami odločitev, kaj izbrati, da nam bo obogatilo to leto. Želimo si, da bi z druženjem in učenjem zapolnili del svojega življenja v obdobju, ko ni več toliko moči. Ostaja pa volja, želja, da se imamo dobro. In ta šteje, kadar si nekaj močno želiš.

Zato smo zadovoljni, da nam je naš mladi navdušeni kolesar, popotnik Rado Trifunović, spet obogatil ta prvi dan s svojim popotovanjem po Makedoniji, Albaniji in Grčiji. Vedno se ga razveselimo, saj nam s svojim navdušenjem pred neznanim odpira naše zaprte poti. Odprt do vsega novega dokazuje, da s svojim odnosom najde pot do ljudi in se mu nikoli ne zgodi kaj slabega. Ni ga strah, zato ga ne prikliče. Privabil je sonce in smeh na naša lica. Hvaležni smo mu za ta druženja.

V pričakovanju veselih srečanj naj se novo šolsko leto začne!

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše
Fotografije: Simona Pavlin RIC

Galerija

_t (1)
_t (2)
_t (3)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava