Plastična vrečka si ne zasluži všečka

22.10.2016 | 10:10

Strokovni sodelavci so bili obiskovalcem ves čas na razpolago.

Strokovni sodelavci so bili obiskovalcem ves čas na razpolago.

V podjetju stremijo k okoljskemu ozaveščanju otrok in odraslih.

V podjetju stremijo k okoljskemu ozaveščanju otrok in odraslih.

Komunala Brežice je bila tudi letos del sejma POK Brežice 2016.

Komunala Brežice je bila tudi letos del sejma POK Brežice 2016.

»Plastična vrečka si ne zasluži všečka« je slogan, s katerim se je Javno podjetje Komunala Brežice letos predstavilo na Podjetniško-obrtnem in kmetijskem sejmu POK Brežice 2016. V okviru projekta, s katerim želijo vplivati na zmanjšanje odpadne plastične embalaže, so izdali tudi posebno zloženko.

»Ves čas stremimo k okoljskemu ozaveščanje otrok in odraslih. V soboto smo, kar v okviru sejma, izvedli akcijo zbiranja nevarnih odpadkov,« pripoveduje Aleksander Zupančič, direktor brežiške Komunale. Obiskovalci so tako s seboj med drugim lahko prinesli odslužene akumulatorje, baterije vseh vrst, ostanke in embalaže škropiv ter strupov. Strokovni sodelavci podjetja so v dveh dneh navdušeno predstavili projekt marsikateremu obiskovalcu. Na eni od stojnic so vzpostavili tudi tržnico »Prinesi – odnesi«, ki so jo na komunali vzpostavili pred dobrim letom in pol: »Z brezplačno izmenjavo uporabnih stvari želimo prebivalce ozaveščati o pomenu ponovne uporabe izdelkov. Veseli me, da so občani ta projekt z veseljem sprejeli,« dodaja direktor Zupančič. Na stojnici so vsakega obiskovalca, ki je rešil anketni vprašalnik, obdarili s simbolično nagrado – magnetom. Tisti, ki so sodelovali v nagradni igri, pa so se potegoval tudi za koš za organske odpadke Organko. A to še ni vse. Prav vsak obiskovalec sejma si je na vhodu v sejemski prostor iz pipe mini vodovodnega stolpa lahko natočil odlično brežiško vodo.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Petra Grajžl
Vodja sektorja splošnih služb
Komujnala Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava