Jesen na Osnovni šoli Bizeljsko

21.10.2016 | 08:50

Jesen na Osnovni šoli Bizeljsko
Jesen na Osnovni šoli Bizeljsko

Vreme se je spremenilo, ozračje ohladilo, poletno garderobo smo zamenjali za toplejša oblačila. Čeprav se narava še ni povsem odela v jesenske barve, smo si jih na OŠ Bizeljsko sami pričarali.

V torek, 11. 10. 2016, smo zaposleni in učenci šole ter vrtca pripravili že tradicionalno (deveto) prireditev Jesen v deželi. Navadno to prireditev izpeljemo v tednu otroka, le letos je prišlo do manjšega zamika. Ker nam vreme ni bilo povsem naklonjeno, smo razne delavnice, razen turnirja trojk v košarki, izpeljali v šolski telovadnici. Kot sam naziv prireditve pove, so bile kreativne delavnice obarvane z jesensko tematiko. Zaposleni in učenci smo skupaj s starši in otroki iz vrtca ustvarjali bučne strahove, v tehnični delavnici so oblikovali svečnike iz pločevine, lahko so izdelovali svetila, v likovni delavnici so risali na temo jeseni in izdelovali razne dekoracije, potekala je tudi poslikava obrazov in nohtov, pogumni otroci so se preizkusili tudi v karaokah. Učenci 7. in 8. razreda pa so v kuharski delavnici pripravili štrudelj, bizeljski ajdov kolač in piškote, ki so jih v pokušino ponudili obiskovalcem.

Da pa je res zadišalo po jeseni, smo si lahko postregli tudi s pečenim kostanjem.

Odziv učencev in staršev je bil zelo vzpodbuden, kar daje še večji zagon za naslednjo tovrstno prireditev, ki bo že deseta zapored.

Tea Berkovič

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava