Odličen začetek tekmovalne sezone judoistov

21.10.2016 | 08:20

Odličen začetek tekmovalne sezone judoistov

V nedeljo, 16. oktobra, smo se udeležili mednarodnega tekmovanja v Kopru. Sedem tekmovalcev je tekmovalo v treh starostnih kategorijah. Najbolje so se odrezali Ambrož Plevanč in Jasmina Hotić z osvojenima zlatima kolajnama ter Mojca Moškon in Matic Kitek, ki sta si priborila bron. Kolajne so dosegli z odličnim izkupičkom dvanajstih zmag z le dvema porazoma. Amar Džaferović je z dvema zmagama in dvema porazoma končal tekmovanje korak do kolajne. Anže Kitek in Matic Seher sta tokrat ostala praznih rok.

Pravo presenečenje so nam priredili tekmovalci iz starostne kategorije U12. Ambrož in Jasmina sta vse borbe zaključila predčasno z “ipponom”. Tako sta suvereno osvojila vsak svojo kategorijo. Tudi Mojca je v borbi, ki je odločala za zlato kolajno, najprej povedla. Vendar pa je pozneje nasprotnici dovolila, da izkoristi napako in jo zadrži v končnem prijemu. Kombinirano so dosegli kar devet zmag z le enim porazom. To je najboljši začetek tekmovalne sezone v zgodovini našega mladega kluba.

Posebno pohvalo si zasluži tudi naš borbeni Matic Kitek. Ko je prišel trenirat v naš klub, je že imel nekajletne izkušnje v novomeškem judo klubu. Ker je pri Maticu viden velik športni talent, smo se odločili, da ne bomo hiteli z doseganjem dobrih tekmovalnih rezultatov, temveč smo se v dveh letih posvetili prilagajanju borbe njegovim telesnim lastnostim. Popolnoma smo spremenili njegov nekoč defenzivni borbeni stil in ga vzgojili v borca, ki nenehno išče priložnosti za napad in z visokim tempom premaguje nasprotnike. Dolgo pričakovana kolajna je dobra motivacija pred prehodom v konkurenco mlajših kadetov. V naslednjem štiriletnem obdobju nas čaka še veliko dela, da ga pripravimo za napore vrhunskega tekmovalnega športa.

Z dvema zmagama je tudi naš prihodnji kadet Amar osvojil peto mesto. V boju za kolajno pa je kljub temu, da je nasprotnik dobival kazni, za pasivno borbo izgubil. Z več potrpežljivosti in taktične borbe bo tudi Amar dočakal prodor med najboljših pet judoistov svoje starostne kategorije. Potem nas le še korak deli do dolgo pričakovane kolajne iz državnega prvenstva v judu. Ne smemo zanemariti dejstva, da je Amar že dvakratni državni prvak v ju-jitsu parterni borbi.

Z  zagotovitvijo okolja, v katerem je delovanje ekipe pred interesi posameznika, lahko razvijamo tako najboljše tekmovalce kakor prihodnje trenerje in športne delavce. Najbolj je to izraženo na generaciji letnikov 2005. Ambrož Plevanč, Jasmina Hotić, Mojca Moškon in Žiga Prah ustvarjajo jedro tekmovalcev, kot si ga v klubu želimo. Seveda pa je v našem klubu še 120 drugih otrok in le čas bo pokazal, kateri izmed njih se bodo odločili nadaljevati svojo “mehko pot” (JU = mehkoba, DO = pot; prevod iz japonščine) do naziva mojstra.

Rezultati

U12

Ambrož Plevanč, 1. mesto (4 zmage, 0 porazov) -50 kg

Jasmina Hotić, 1. mesto (3, 0) +52 kg

Mojca Moškon, 3. mesto (2, 1) -52 kg

U14

Matic Kitek, 3. mesto (3, 1) -42 kg

Matic Seher, brez utvrstitve (0, 1) -55 kg

U16

Amar Džaferović, 5. mesto (2, 2) +81 kg

Ivan Širola, Judo klub Krško

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava