DL: Vrnila kosilnici in se opravičila

20.10.2016 | 13:00

DL: Vrnila kosilnici in se opravičila

V noči na 23. februar sta v Grobljah pri Prekopi iz vrtne lope izginili dve kosilnici, ena je bila nahrbtna, druga pa navadna, motorna. Tatova, ki so ju prijeli policisti, sta na sodišču priznala nečedno dejanje in si prislužila pogojni kazni.

Pred kratkim sta pred sodnico Tadejo Predanič stopila 23-letni Martin M. in 20-letni Marko J., oba iz okolice Šentjerneja, ki sta priznala, da sta tisto noč iz lesene lope odnesla kosilnici. Skrila sta ju pri Martinu.

Na sodišče je prišla tudi gospa, ki sta jo okradla. Povedala je, da je kosilnici dobila nazaj in da so že popravili, kar sta med tatvino poškodovala. Odškodnine od mladeničev ni zahtevala.

»Gospe se opravičujem za škodo,« je dejal Marko, za njim se je oglasil tudi Martin: »Tudi jaz se opravičujem. To se ne bo več ponovilo, ne bo mi več prišlo na misel, da bi naredil kaj takega. Pripravljen sem poravnati škodo.«

Kot rečeno, oškodovanka od njiju ničesar ne zahteva, je pa mimogrede enemu od njiju dobronamerno rekla: »Upam, da boš zaključil šolo.«

Sodnica je mladeničema izrekla pogojni kazni: Martinu M. sedem mesecev v preizkusni dobi treh let, Marku J. pa pet mesecev v enaki preizkusni dobi.

Sicer fanta nista tako brezmadežna, kakor bi ju človek ocenil na prvi pogled: Martin je bil že obsojen za kazniva dejanja nasilja v družini, goljufije in lahke telesne poškodbe, je tudi v postopku zaradi tatvine, Marko pa je bil zaradi prikrivanja obsojen kot mladoletnik, zdaj zoper njega teče postopek zaradi povzročite prometne nesreče iz malomarnosti (v tisti nesreči je ena oseba umrla).

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 21. julija 2016

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava