namig za premik

Drobtinica RK, Spar Bršljin in Planet Tuš

15.10.2016 | 08:00

Rdeči križ Slovenije že 16. leto zapored sodeluje v mednarodni akciji DROBTINICA ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru. Svetovni dan hrane bomo obeležili kot dan boja proti lakoti, ki je tudi pri nas še vedno prisotna, a očem skrita.

Drobtinica bo v Novem mestu potekala v soboto, 15. oktobra 2016, od 8.00 in 12.00 pred Sparom – Hipermarketom v Bršljinu in v Planetu Tušu na Topliški cesti, pred Sparom v Šentjerneju, pred Mercatorjem v Straži in pred KZ Trebnje v Žužemberku. Na stojnicah bodo prostovoljci RK in mladi člani RK iz OŠ, zbirali denarna sredstva s kruhom, ki ga bomo zagotovili kot sponzorstvo Mercatorja in Spara, nekaj pa ga bodo napekle tudi prostovoljke RK. Izkupiček bomo namenili za prehrano socialno ogroženih otrok v OŠ Bršljin, Drska, Vavta vas, Šentjernej in Žužemberk.

Ker je 16. oktober tudi Evropski dan oživljanja, bodo učenci ozaveščali laično javnost o pomenu oživljanja ter širjenja znanja temeljnih postopkov oživljanja. Geslo letošnjega Evropskega dneva oživljanja je ” OTROCI REŠUJEJO ŽIVLJENJA”.

‹ nazaj