4. dobrodelni pohod Lions kluba NM po Trški gori za nakup dostavnega vozila za projekt Donirana hrana, zbor pri gostišču Pugelj Ždinja vas

15.10.2016 | 10:00

Prirejamo dobrodelni pohod, letos že četrtič zapored, in tokrat zbrana sredstva namenjamo za nakup dostavnega vozila za projekt Donirana hrana v Novem mestu, s katerim pomagamo že 150 socialno ogroženim na Dolenjskem.

Ta dobrodelni projekt Lions klub Novo mesto skupaj z Mestno občino, CSD Nm, RK, Karitas, Društvom upokojencev in trgovskimi centri v NM smo zagnali spomladi 2016. Občina je posebej za to prek javnih del zaposlila tri ljudi, ki vsak večer po trgovskih centrih Spar in Tuš pobirajo prehranske izdelke, jih odpeljejo v razdelilnico hrane in takoj naslednje jutro razdelijo pomoči potrebnim. Ta trenutek zagotavljamo hrano 150-im posameznikom, družinam in upokojencem. Zdaj bomo projekt še razširili.

Z dobrodelnim pohodom na Trško goro, v soboto, 15.oktobra 2016, s startom ob 10:00 pri gostišču Pugelj v Ždinji vasi v Novem mestu, bomo zbrali sredstva, s katerimi bomo plačali dostavno vozilo za namen pobiranja in oskrbovanja pomoči potrebnih z donirano hrano. Prav tako bomo v teh dneh podpisali pogodbo za donirano hrano še z enim trgovskim centrom. Vozilo, ki ga bomo plačali z zbranimi sredstvi na pohodu in s prispevki donatorjev, bomo predali v uporabo isti dan!!! po pohodu.