DL: Promet na Glavnem trgu - Macedoni požrl obljube

1.10.2016 | 16:40

Foto: arhiv

Foto: arhiv

DL: Promet na Glavnem trgu - Macedoni požrl obljube
DL: Promet na Glavnem trgu - Macedoni požrl obljube

Prebivalka iz starega mestnega jedra Novega mesta je močno razočarana nad županom Gregorjem Macedonijem oz. nad aktualno mestno oblastjo: »Verjela sem vsem obljubam, da bodo Glavni trg res zaprli za promet, pa ga niso. Teh nekaj družin, ki še vztrajamo v centru, smo žrtve tranzitnega in drugega prometa, ki dnevno drvi mimo naših oken, ob tem je vse hrupno in še smrdi. Polna usta so nas o novomeški kulturi, a to so same laži.« Dodala je, da ji je žal, ker je kupila stanovanje v središču mesta, saj ni primerno za normalno življenje, ne razume pa tudi, da sredi vse te pločevine prirejajo celo ekološko tržnico: »Pa kako lahko govorimo o ekološki zelenjavi, ki je na stojnicah med samimi izpuhi?«

Zaključila je z besedami, da v kolikor ne bodo izpolnili obljub o za promet zaprtem Glavnem trgu, naj vsaj »evakuirajo prebivalce in jim namenijo primerno odškodnino«.

Članek je bil objavljen v 26. številki Dolenjskega lista 30. junija 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

1.10.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Ivo 

Naj se prebivalka predstavi naslednjič.

1.10.2016+3     + (5)     – (2)     Oceni Ivo 

Nikoli, NIKOLI ne bi smeli pustiti, da se Glavni trg zapre in popustiti nekaj ovcam, ki mislijo, da če so si kupile stanovanja po Glavnem trgu, da lahko kar promet zapirajo, da bo njim lepo. Lahko, če se zgradi betonski zid okoli kot v Berlinu in nihče ne sme mimo stebričkov in podobno. Bravo Macedoni, jaz te nisem volil, ampak te bom naslednji mandat. Veliko dogajanja, malo brezveznih investicij na željo posameznikov.

2.10.2016+5     + (5)     – (0)     Oceni suncevamžarko 

že tako je majhno mesto za promet,zdej bi še glavni trg zaprli??sej niso normalni,kdorkoli je dal ta bedast predlog,sorry ampak resno

3.10.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni kar eden 

Prosim naj gre občanka pogledat v svet - povsod je v mestih promet, pa se prebivalci ne pritožujejo.

3.10.2016Oceni decima 

kar eden, nu nu, ni ravno tako. so mesta, ki imajo peš cone, ampak to so metropole, ki imajo dovolj prostora in si to lahko privoščijo.

3.10.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni krneki 

V Nemčiji ima vsako mestece nad 5000 prebivalci peš cono skozi center mesta......Prebivalka je pa vedela kje kupuje stanovanje...naj proda in se odseli,kakšna odškodnina lepo vas prosim.......

3.10.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni https://www.youtube.com/watch?v=5QxfWyIklwQ  

LIPA ZELENELA JE ...video ... drage meščanke, spoštovani meščani - cenjene Podgurke, spoštovani Podgurci. Arhitekt življenja - Marjan Mušič - ( Zakaj je odšel iz rojstnega mesta!, in dela ni dokončal. Na vratih - nekdanja srednjeveška Gorenja ali Ljubljanska vrata - JE KOLIKO MEDENINASTIH okroglih ... ? ), ki je prevzel arhitekturno prenovo po zelo porušenem mestu // angloameriška nebesna darila!//Novega mesta po II. svetovni vojni, bi 100% porušil _ ZAKOVIČENI most - Kandijski most, ki so zgradili v obdobju AO - berimo Avstro- Ogrske. Pa ni bil/a niti Dunaj, niti deželno mesto Ljubljana, kriva, da se "projektiral in izgradil z toliko tonami zakovičenega železa"!!!! Ko bi tedanje/i meščanke, meščani - RUDOLFOVO_ le že tedaj KONČNO prebrali - Ustanovno listino iz leta 1365. Kje je - sta bila - načrtovana MOSTOVA - že v 14. stoletju! Vasica mala, ki nikoli TRG zgodovinsko nisi bil zapisan in obstajal, pa kar naenkrat si - MESTO- vasica - z imenskim nazivom se na ZEMLJOVID - se vpisalo Rudolsw(o)erth- ZEMLJO < > VID in nastal je "kranjski " predmet - zemljepis ???? . In da bo že danes jasno, da IZBRANI prenovitveni načrt - Prenova trga > je na slavnostni Otvoritvi arhitekt Prve nagrade iz Ljubljane, v Kulturnem centru Janez Trdina dejal:" Mi bomo načrt naredili na občini pa bo odgovornost... ali bo ŽIVLJENJE poslej na/ob Spodnjem < > Gornjem trgu v Novem mestu , ki - PIŠE PRIHODNOST. ŽE 650.LET. Nekaj pa se že DANES zavedajmo, da tudi v metropoli mestu preko Karlovškega mesta berejo in "denarčkov" ne bo, da bodo zavestno "dali" denar za popolno zaporo - Glavnega trga v " u noumejstu"!! Prej bodo nove volitve!

4.10.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni Janez 

Kupila je stanovanje v najbolj prometnem delu mesta, kar je vedela že ob nakupu. Sedaj jo ta promet moti in hoče mir. Prodaj in se odseli.

5.10.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni krneki 

janez..ona bi očitno sedaj še rada malo zaslužila.......

5.10.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni novomeščan 

Ampak, ona je vejela VSEM obljubam sedanjega župana :-) Očitno je še ljudi, ki verjamejo politikom prav vse kar izrečejo. Celo v predvolilnih kampanijah. Sem se nasmejal.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava