Ekipa OE Novo mesto na sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov

30.9.2016 | 13:30

Ekipa OE Novo mesto na sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov
Ekipa OE Novo mesto na sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov
Ekipa OE Novo mesto na sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov

Zavod za gozdove Slovenije je tudi v letos organiziral tekmovanje lastnikov gozdov v delu z motorno žago in nakladalno napravo za les, ki se je odvijalo 21. avgusta v okviru sejma AGRA v Gornji Radgoni. Na tekmovanju smo lahko občudovali prave mojstre dela z motorno žago. Zmagovalci so pravzaprav vsi sodelujoči, ki so opravili zahtevne preizkušnje brez poškodbe, kar si želimo tudi pri delu v gozdu. V Slovenskih gozdovih se namreč vsako leto smrtno ponesreči 10 do 20 lastnikov gozda, še več pa je poškodovanih s težkimi trajnimi poškodbami.

Pomerilo se je šestnajst ekip iz štirinajstih območnih enot Zavod za gozdove Slovenije, oziroma 44 moških in 3 ženske. Ekipo novomeške območne enote ZGS so sestavljali naslednji tekmovalci: Aleksander Špehar, Matic Šercelj, Rok Švegelj in Aleš Lavrič. Med posamezniki je v delu z motorno žago zmagal Tadej Rupnik iz območne enote Tolmin, v novomeški ekipi pa je bil v hudi konkurenci najboljši Rok Švegelj na petnajstem mestu. Ekipno je zmagala OE Tolmin, novomeška ekipa pa je zasedla šesto mesto, kar pomeni izenačenje doslej najboljšega rezultata. V dodatni disciplini delo z nakladalno napravo je Aleksander Špehar dosegel odlično drugo mesto.

Ker je namen tekmovanja promocija pravilnega in predvsem varnega dela z motorno žago, želimo, da se v prihodnjem letu spomladanskih treningov in izbirnega tekmovanja udeleži čim več lastnikov gozdov, zainteresirani se prijavite na lokalnih krajevnih enotah Zavoda za gozdove.

Pripravil:
Marjan Grah, univ. dipl. inž. gozd.
ZGS OENM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava