DBV Katana v Veltins areni

29.9.2016 | 09:20

DBV Katana v Veltins areni

Člani DBV Katana so se udeležili Grand Slam tekmovanja German Open. Posebnost letošnjega tekmovanja je bila, da je tekmovanje potekalo hkrati z Evropskim prvenstvom za kadete na nogometnem stadionu Veltins Arena v Gelsenkirchnu. Na stadionu, ki sprejme 60.000 gledalcev, so odstranili travno površino in postavili 14 borilnih prostorov oziroma tatamijev. Obeh tekmovanj se je udeležilo čez 1000 tekmovalcev, kar potrjuje dejstvo da gre za največje ju-jitsu tekmovanje na svetu.

Tekmovanja so se udeležili trije mladinci in sicer Jan Zupančič in Krištof Strnad v duo sistemu med mladinci in Simon Hribar v borbah med mladinci do 77kg.

Jan in Krištof, aktualna svetovna prvaka med kadeti, sta nastopila v starejši kategoriji, saj sta bila pred tem tudi evropska prvaka med kadeti. V mladinski kategoriji v duo sistemu sta osvojila 2. mesto, kar obeta lepim uspehom med mladinci tudi v prihodnje.

Simon Hribar je s srčnostjo in prizadevnostjo pokazal, da je pot do uspeha samo ena, to je trdo delo. Kot začetnik v ju-jitsu, z zelo dobrim znanjem karateja, je osvojil 13. mesto, kar je odličen uspeh. Vsi njegovi nasprotniki trenirajo ju-jitsu že več let. Tudi pri Simonu bodo trdo in strokovno delo v prihodnje nedvomno povečali tekmovalne apetite v društvu, cilj pa bo uvrstitev v reprezentanco.

Evropskega prvenstva so se udeležili tudi svetovni A sodnik Stanislav Preskar, ki je bil vodja sodnikov na enem izmed treh tatamijev, kontinentalni A sodnik Ognjen Saje ter selektor za duo sistem Dejan Kink. Na evropskem prvenstvu so reprezentanti pod vodstvom selektorjev Kinka in Gorazda Toplaka osvojili 4 kolajne in sicer zlato Eva Puhek, ŠD Ninja Črnomelj in bronasto Jasmina Kovač, ŠD Ninja Črnomelj, obe v borbah ter 2 srebrni v duo sistemu.

D. K.

Galerija

_unnamed (1)
_unnamed (2)
_unnamed (3)
_unnamed

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava