Podelili električno kolo

29.9.2016 | 08:50

Podelili električno kolo
Podelili električno kolo
Podelili električno kolo

Letošnji Evropski teden mobilnosti so v Krškem zaključili z Dnevom brez avtomobila na Hočevarjevem trgu, kjer so predstavili idejne rešitve za novo ureditev trga, podelili nagrade najboljšim izdelovalcem teh rešitev, ob koncu pa izžrebali dobitnico električnega kolesa. Izmed 641 občank in občanov, ki so izpolnili anketni vprašalnik o prometnih ureditvah v občini v sklopu priprave Celostne prometne strategije, je v nagradnem žrebanju največ sreče imela Tanja Rep iz Krškega.

Na zaključni prireditvi ob dnevu brez avtomobila je uvodoma župan občine Krško Miran Stanko je poudaril pomen trajnostne mobilnosti in predstavil pridobitve letošnjega tedna mobilnosti, predvsem nove kolesarske povezave v Brestanici in pa od Leskovca pri Krškem do Drnovega.

Prvo nagrado za idejno rešitev ureditve Hočevarjevega trga podjetju Jyl

Romana Pečnik, vodja projekta Evropski teden mobilnosti na Občini Krško, je zbranim predstavila potek javnega natečaja za izbor idejne rešitve za ureditev Hočevarjevega trga. Prejeli so rešitve štirih podjetij oziroma organizacij, ki so komisiji svoje ideje tudi predstavili. Komisija pa se je odločila, da prvo nagrado prejme rešitev podjetja Jyl iz Ljubljane, drugo nagrado društvo Prostor vmes in tretjo nagrado podjetje Savaprojekt. Vse rešitve so si obiskovalci na včerajšnjem zaključnem dogodku lahko tudi ogledali.

Na trgu in na ulici CKŽ so se predstavili tudi Gama center s ponudbo koles, Bajk doktor in Stara šola ter Fakulteta za energetiko in dijaki Srednje šole Krško – Sevnica, ki so predstavili v tujini nagrajeni solarni avtomobil, ki so ga izdelali v lanskem šolskem letu.

Podelili električno kolo

V spremljajočem programu, ki ga je v vlogi prižigalca luči Leopolda Albe povezoval Boštjan Arh, so izmed vseh, ki so izpolnili ankete o prometnih ureditvah v občini Krško, izžrebali tudi dobitnike nagrad. Električno kolo Empress je prejela Tanja Rep iz Krškega, kolo Poni pa Marta Zupanc, tudi iz Krškega. Izžrebali so še dobitnike tolažilnih nagrad, in sicer so kolesarske tlačilke prejeli Miran Zemljič, Anita Pajtler, Peter Sotelšek, Indira Bajrovič in Vesna Mirt; set prve pomoči Andreja Germovšek, Uroš Hrovat, Silvija Umek, Darja Pleterski, Marjeta Zajc in Bogoslav Ferlin; otroške odsevne jopiče pa Tanja Sluga, Urška Veber, Damjan Hlebec, Marija Kostevc, Marko Mlakar, Stanislav Debeljak, Vida Seničar, Slavica Zupančič, Igor Martinčič, Janez Barbič, Slavica Bračun in Dušan Prah.

Z glasbo so dogodek popestrili člani trobilnega kvinteta Glasbene šole Krško, dogodek pa so s koncertom zaključili člani a capella skupine Bassless.

Občina Krško

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (14)
_v (15)
_v (16)
_v (17)
_v (18)
_v (19)
_v (2)
_v (20)
_v (21)
_v (22)
_v (23)
_v (24)
_v (25)
_v (26)
_v (27)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava