Uspešna študijska krožka z zanimivo vsebino za mlade

28.9.2016 | 11:30

Uspešna študijska krožka z zanimivo vsebino za mlade
Uspešna študijska krožka z zanimivo vsebino za mlade

Od junija do septembra 2016 sta v RIC-u Novo mesto potekala dva študijska krožka z različno vsebino, hkrati pa ju je povezoval literarni pristop, ki so se ga lotevali mladi, vključeni vanj. Ukvarjali so se z različno tematiko. Raziskovali in ustvarjali so na temo gozdov Novega mesta in literarne učne poti Župančičevega sprehajališča ob reki Krki v Novem mestu.

Obiskovanje gozdov je bilo usmerjeno v rekreacijo, opazovanje in beleženje vtisov s poti po Portovalu, Ragovem logu in drugje. V brošuri, ki je rezultat krožka, je v besedi in sliki povzeta uporabna in zanimiva vsebina. Z njo želijo člani krožka opozoriti na pomen in vrednost mestnih gozdnih površin ter gozda nasploh.

Mladi udeleženci RIC-a so ob zaključku študijskega krožka Gozdovi Novega mesta povabili varovance Varstveno delovnega centra Novo mesto, da so se jim pridružili v doživljanju in ustvarjanju na temo gozda. Brošura z naslovom Gozdovi govorijo, še v delovni verziji, je pri vseh pustila močan vtis, saj je gozd poživljajoče okolje, ki navdihuje, sprošča in zdravi.

Spoznavanje Župančiča in drugih ustvarjalcev, povezanih z Novim mestom, prebiranje in recitiranje pesmi, pisanje in literarno ustvarjanje je bilo povezano z drugim študijskim krožkom. V njem so člani krožka oblikovali vsebine za aktivnosti in naloge, ki bodo učence osnovnih šol vodile na učni poti priljubljenega mestnega sprehajališča. Klopice, opremljene z verzi Otona Župančiča, so spodbudila zamisel o postavitvi takšne poti.

Z. P., RIC Novo mesto

Galerija

_GOZD_Lokalno.si_1 (1)
_GOZD_Lokalno.si_1 (2)
_GOZD_Lokalno.si_1 (3)
_GOZD_Lokalno.si_1 (4)
_GOZD_Lokalno.si_1
_KLOPICE_Lokalno.si_1 (1)
_KLOPICE_Lokalno.si_1 (2)
_KLOPICE_Lokalno.si_1 (3)
_KLOPICE_Lokalno.si_1 (4)
_KLOPICE_Lokalno.si_1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava