Tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto nastopile na turnirju v Šibeniku

27.9.2016 | 09:15

Tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto nastopile na turnirju v Šibeniku
Tekmovalke Gimnastičnega društva Novo mesto nastopile na turnirju v Šibeniku

V nedeljo, 25.9.2016, se je 13 deklic Gimnastičnega društva Novo mesto udeležilo prijateljskega tekmovanja z mednarodno udeležbo »3. turnir sv. Mihovila« v Šibeniku na Hrvaškem. Vse deklice so tekmovale v C programu v štirih starostnih kategorijah. Tekmovanja se je skupno udeležilo 152 tekmovalk iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Vita Prijanovič je bila ponovno razred zase in je v najmlajši kategoriji (deklice, rojene 2009 in mlajše) že drugič v letošnjem letu osvojila prvo mesto med 25 tekmovalkami.

V najštevilčnejši kategoriji deklic starih 8-9 let je nastopilo kar 68 tekmovalk, med njimi tudi 7 predstavnic našega društva. Na odlično 12.mesto se je uvrstila Alina Brajer. V tej kategoriji so nastopile še Marija Preskar, Lucija Strmole, Gaja Klobučar, Angelika Zajc, Darja Preskar in Katja Prijanovič.

V kategoriji deklic starih 10-12 let sta tekmovali Klara Šterk, ki je osvojila 14. mesto in Ajla Jaskić.

V kategoriji deklic starih 13 – 15 let so tekmovala tri dekleta. Najbolje se je uvrstila Neva Kovač, ki je bila enajsta. Klara Udovč je osvojila 14., Lisa Ulaga pa 19. mesto.

Vsa dekleta so pokazala, da lahko enakovredno nastopajo tudi na tekmovanju v tujini. Trudile so se po svojih najboljših močeh in več kot opravičile udeležbo na turnirju.

V Šibeniku smo si ogledali še igrišče, na katerem je na začetku svoje vrhunske kariere treniral košarkaš Dražen Petrović. Za nagrado smo si prislužili še poležavanje na plaži in nekaj prijetnih uric na septembrskem soncu, najpogumnejši pa smo zadnjič v tem letu tudi skočili v morje.

Alenka Šenk Erpič

Galerija

_t (1)
_t (10)
_t (11)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t (6)
_t (7)
_t (8)
_t (9)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava