V Straži drugič zapored zmagal Aljaž Colnar

27.9.2016 | 10:30

V Straži drugič zapored zmagal Aljaž Colnar

Kolesarska sezona 2016 se počasi končuje. Dečki in mladinci so za vikend nastopili na treh dirkah in dosegli lepe rezultate. Zmage so se veselili Gal Glivar v Vodicah in Aljaž Colnar, Anže Ravbar ter Matic Pšeničnik v Straži. Aljaž Jarc je bil tretji na močni mednarodni dirki v Avstriji.

STRAŽA: Občina Straža in KK Adria Mobil sta že drugič zapored organizirala kolesarsko dirko za pokal občine Straža namenjen klesarjem do petnajstega leta starosti. Na kroži dirki je nastopilo nekaj manj kot dvesto kolesarjev iz vse Slovenije. Adria Mobil je od petih dirk za fante zmagala tri krat. Aljaž Colnar je zmagal drugič zapored, tokrat pri dečkih A. Anže Ravbar je v sprintu premagal klubskega kolega Aljaža Turka in zmagal pri dečkih C. Najmlajši zmagovalec je postal Matic Pšeničnik, ki je bil najboljši pri dečkih E ali med kolesarji do enajstega leta starosti. Dirko so kot vedno popestrili predšolski otroci in šolarji, ki so se zbrali res v velikem številu in vsi postali zmagovalci.

VODICE: Uspešen vikend so mladi novomeški kolesarji začeli v soboto v Vodicah na dirki za VN občine Vodice. Na izredno zahtevni progi so morali pokazati dobro pripravljenost in spretnost, saj je bila proga težka in tehnično zahtevna. Vse te prvine je odlično obvladal Gal Glivar, ki je zmagal pri dečkih A in za več kot minuto za sabo pustil  vse tekmece in dosegel svojo trinajsto zmago v sezoni. Na stopničke za zmagovalce so se po posameznih kategorijah uvrstili še: Aljaž Turk, Nino Polovič in Jaka Špoljar.

JUDENDORF – Avstrija: Na Avstrijskem Štajerskem je potekala prva mednarodna dirka Gratwein Strassengel. Na 105 km krožni dirki v Judendorfu je nastopila tudi mladinska ekipa Adrie Mobil. Lep uspeh je dosegel Aljaž Jarc, ki je bil tretji in po dirki dejal: »Trasa dirke je bila zanimiva in mi je kar ustrezala. Že v prvih krogih sta pobegnila dva avstrijska kolesarja in si pridobila dovolj prednosti, da ju do cilja nismo uspeli ujeti. Sam sem se poizkušal preseliti do njiju, ampak mi ni uspelo. Naredil pa sem kar nekaj selekcije s svojimi napadi in tudi večkrat pobegnil, vendar me je glavnina vedno ujela. Na koncu sem bil suvereno najboljši v glavnini in dosegel tretje mesto«.

Srečko Glivar
foto: Damir Kovačič

Galerija

_v (01)
_v (02)
_v (03)
_v (04)
_v (05)
_v (06)
_v (08)
_v (09)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (14)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava